Primarul Nicolae Matei, de la Năvodari, audiat astăzi în dosarul italianului Vincentelli

361
Primarul Nicolae Matei, de la Năvodari, audiat astăzi în dosarul italianului Vincentelli - nicolaematei-1331133867.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, primarul Nicolae Matei a fost audiat în calitate de martor în dosarul în care afaceristul italian Roberto Vincentelli, patronul societății Ecological Center SA Năvodari, este acuzat de dare de mită. Procurorii spun că italianul, la data de 18 noiembrie 2010, ar fi oferit echivalentul a 4.500 euro/lunar, pe o perioadă nedefinită, prin intermediul unei firme străine, primarului în funcție de atunci din Năvodari, Tudorel Calapod, pentru a-l determina să nu-și îndeplinească în mod corect atribuțiunile de serviciu, adică să elibereze ilegal autorizația de construcție și să organizeze un control formal al gestiunii deșeurilor (cianuri și altele asemenea). Calapod este și el judecat în acest dosar pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, iar soția italianului, Manuela Ștefania Marinescu, de uz de fals în formă continuată.

Nicolae Matei ne-a declarat, înainte de a intra în sala de judecată, că, dacă la început a avut calitatea de inculpat în acest dosar, pe parcursul cercetărilor, procurorii au constatat care este realitatea și l-au transformat în martor.

Matei a spus că la Năvodari nu a existat niciodată o groapă de deșeuri toxice. "Și la mine au venit interpuși ca să-mi ofere bani pentru a da aprobare pentru așa ceva. Calapod a fost, probabil, mai slab de înger. Poate că l-au amenințat italienii, așa cum au încercat și cu mine. (…) Pe mine nu mă interesează să facă cineva, în mod expres, pușcărie, ci doar nu vreau să se facă această monstruozitate de depozit de deșeuri toxice la Năvodari, în timp ce eu sunt primar, mai ales că populația și-a spus părerea în acest sens și nu vrea să trăiască într-un mediu otrăvit", a spus primarul Matei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.444 secunde