Primarul Nicolae Matei audiat în procesul lui Vincentelli

485
1

Articole de la același autor

Ieri, primarul de la Năvodari, Nicolae Matei, a fost audiat în calitate de martor în dosarul în care afaceristul italian Roberto Vincentelli, patronul societății Ecological Center SA Năvodari, este acuzat de dare de mită.
Procurorii spun că italianul, la data de 18 noiembrie 2010, ar fi oferit echivalentul a 4.500 euro/lunar, pe o perioadă nedefinită, prin intermediul unei firme străine, primarului în funcție de atunci din Năvodari, Tudorel Calapod, pentru a-l determina să nu-și îndeplinească în mod corect atribuțiunile de serviciu, adică să elibereze ilegal autorizația de construcție și să organizeze un control formal al gestiunii deșeurilor (cianuri și altele asemenea). Calapod este și el judecat în acest dosar pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, iar soția italianului, Manuela Ștefania Marinescu, de uz de fals în formă continuată.
Citat în calitate de martor în acest dosar, Nicolae Matei a așteptat, ieri, preț de câteva ore să fie audiat de judecători. Înainte de a intra în sala de judecată, el ne-a spus că, dacă la început a avut calitatea de inculpat în acest dosar, pe parcursul cercetărilor, procurorii au constatat care este realitatea și l-au transformat în martor. "În dosarul acesta, eram, inițial, inculpat, pentru că nu voiam să pun în aplicare autorizația de construcție pentru depozitul de deșeuri. Dacă aș fi făcut așa ceva aș fi prejudiciat grav voința populară, care s-a exprimat foarte clar, printr-un referendum, și a spus că nu vrea să trăiască într-un mediu otrăvit", a spus Matei.
Matei a mai declarat că, la Năvodari, nu a existat niciodată o groapă de deșeuri toxice și că fostul primar, Tudorel Calapod, ar fi încălcat o serie de ordonanțe și legi în încercarea de a-i face pe plac italianului Vincetelli.
"Și la mine au venit interpuși ca să-mi ofere bani pentru a da aprobare pentru așa ceva. Calapod a fost, probabil, mai slab de înger. Poate că l-au amenințat italienii, așa cum au încercat și cu mine", ne-a declarat Matei. "De fapt, prin acest dosar, ei au încercat să-mi sape mie groapa, dar au căzut ei în ea. Soluția de neîncepere a urmăririi penale dată în ceea ce mă privește a fost atacată fără succes de aceștia, instanțele confirmând spusele procurorilor. (…) Pe mine nu mă interesează să facă cineva, în mod expres, pușcărie, ci doar nu vreau să se facă această monstruozitate de depozit de deșeuri toxice la Năvodari, în timp ce eu sunt primar, mai ales că populația și-a spus părerea în acest sens", a spus primarul Nicolae Matei.

Comentează știrea

Raludoamna
8 martie 2012
Imbecilization

Cine a scris acest articol este absolut paralel cu declaratiile si chiar cu rechizitoriul. Fetitoo, nu esti in stare nici sa scrii o stire, daramite sa intelegi ce indruga bietul de primar Mateipe care il confunzi cu Calapod! Vai de breasla ziaristilor ! Scarbos de imbecili !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7624 secunde