Primarul Năvodariului, Nicolae Matei, trimis în judecată în al doilea dosar penal

313
Primarul Năvodariului, Nicolae Matei, trimis în judecată în al doilea dosar penal - ll-1417204035.jpg

Articole recomandate

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a inculpaților: Nicolae Matei, primarul orașului Năvodari, acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu, tentativă la infracțiunea de abuz în serviciu, dare de mită, constituire a unui grup infracțional organizat, Isidor Gurgu, acuzat de spălare de bani (două infracțiuni, din care una continuă), complicitate la tentativă de abuz în serviciu, constituire a unui grup infracțional organizat, SC Dormarbib Group SRL spălare a banilor (două infracțiuni, din care una în formă continuată), complicitate la tentativă la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracțional organizat, Corina Eugenia Jianu, la data faptelor judecător în cadrul Judecătoriei Constanța, acuzată de abuz în serviciu și luare de mită, Victoria Căpățână, acuzată de complicitate la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracțional organizat, Constantin Florin Idvu și Vasile Alexandru Manu.

Primarul Nicolae Matei este acuzat că, în perioada 2010 - 2011, cu sprijinul celorlalți inculpați din dosar, ar fi restituit mai multe terenuri de pe malul Mării Negre, cu încălcarea dispozițiilor legale. Totodată, edilul este acuzat că i-ar fi acordat judecătoarei Corina Jianu drept mită, un teren de 500 de mp, prin intermediul fiicei acesteia.

O altă acuzație vizează folosirea Asociației Fotbal Club Săgeata Năvodari drept paravan pentru transmiterea a peste două milioane de lei către societăți fantomă, sub acoperirea unor operațiuni comerciale legale, în scopul ascunderii originii ilicite a sumelor respective.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul total depășește 26, 5 milioane de euro. Până în prezent, Primăria Năvodari nu s-a constituit parte civilă în dosarul penal. Reamintim că primarul Nicolae Matei este arestat preventiv. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.4002 secunde