"Nu facem cheltuieli nejustificate"

Primarul Mazăre mai "schimbă un beculeț", mai "repară o legătură" și plătește 20 de miliarde de lei

2126
Primarul Mazăre mai

Articole de la același autor

Banii constănțenilor continuă să fie irosiți, fără nici cea mai mică reținere, de autoritățile locale, în încercarea de a face buzunarul gros firmelor care gravitează în cercul de influență al echipei roșii din fruntea orașului și a județului. Dacă vă mirați că pe vreme de criză miliarde de lei vechi sunt împrăștiate în licitații dedicate pentru plantarea de flori, achiziționarea de mobilier sau montarea de beculețe ornamentale, înseamnă că trăiți degeaba în Constanța, în epoca de glorie a lui "el comandante Mazăre".

Constănțenilor care le-a crescut pulsul săptămâna trecută când au aflat că administrația locală, prin societatea subordonată "Confort Urban", va cheltui aproximativ 14 miliarde de lei vechi doar pentru repararea, montarea și demontarea beculețelor ornamentale pentru sărbătorile de iarnă, le recomandăm să ia un distonocalm, deoarece "afacerea" este abia la început.
Zilele trecute, Confort Urban a anunțat o altă cerere de ofertă, în valoare de aproximativ 6,6 miliarde de lei vechi, tot pentru montarea și demontarea de beculețe. Bineînțeles, pe alte străzi ale orașului. Și nu știu de ce am impresia că vor mai exista multe astfel de licitații și multe alte miliarde vor pleca tot pentru deșuru-batul și înșurubatul becurilor.
Revenind la situația de față, municipalitatea organizează licitație pentru "montare-demontare instalații de iluminat ornamental în vederea pavoazării Municipiului Constanța cu ocazia sărbătorilor de iarnă 2009-2010\", criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut. Data limită de depunere a ofertelor este 19 noiembrie, câștigătorul urmând să fie anunțat în aceeași zi. Potrivit caietului de sarcini, valoarea estimativă a contractului este de 552.600 lei, fără TVA (aproximativ 6,6 miliarde de lei vechi), lucrarea fiind împărțită în mai multe loturi.
Astfel, pentru montarea și demontarea ghirlandelor de becuri pe b-dul Tomis, vor fi plătiți din banii constănțenilor vreo 352.800 lei, fără TVA, pentru strada Cumpeneni, în zona Podului Butelii, vor fi alocați 17.640 lei, b-dul Ferdinand (între str. Mircea și Burada) va înghiți 50.070 lei. Pentru decorarea fațadei clădirii Primăriei Constanța va fi cheltuită suma de 8.400 lei, iar strada Ștefan cel Mare, pe tronsonul dintre Răscoalei și Mihai Viteazu, va fi decorată pentru 6.300 lei.
De asemenea, vor fi montate figurine luminoase în șase intersecții de pe bulevardele Tomis și Ferdi-nand, contra sumei de 5,880 lei.
Alte zone pentru care Primăria va plăti miliarde de lei sunt zona City Mall – 40.803 lei, strada Cișmea din Tomis Nord – 19.047 lei, b-dul Mamaia – 34.020 lei și zona Podului de la Dorally – 17.640 lei, fără TVA.
Dacă punem cap la cap toate licitațiile închinate montării și deșurubării de beculețe, ajungem, până în momentul de față, la un total de peste 20 miliarde de lei vechi. Așteptăm cu interes și celelalte licitații pentru a rotunji suma la o valoare cât mai apropiată de prestigiul și capacitatea de absorbție ale fruntașilor de la malul mării.

"Avem ornamentele, trebuie doar să mai schimbăm un beculeț"
De partea cealaltă, primarul Radu Mazăre a declarat nonșalant, ieri, într-o conferință de presă, că nu se vor face cheltuieli semnificative pentru decorarea orașului pentru sărbători, mai ales că "avem ornamentele, trebuie doar să mai schimbăm un beculeț". "Sunt băiat gospodar. Nu facem cheltuieli nejustificate. Ne strângem și ne gospodărim în nevoile pe care le avem. Mai schimbăm un beculeț, mai reparăm o legătură, mai lipim ceva și o să avem orașul luminat și colorat cum l-am avut anul trecut. Costurile nu sunt semnificative pentru că mai schimbăm un beculeț, reparăm o legătură și plătim curentul", a declarat primarul Constanței. În realitate, beculețul schimbat și montarea instalațiilor de Cărciun vor secătui bugetul local, anul acesta, de peste 20 de miliarde de lei vechi, însă e posibil să mai existe și alte licitații. Poate edilului nu i se pare mult, că e "băiat gospodar" și are de unde, adică din buzunarele constănțenilor de rând.
Dacă la Mazăre a strânge cureaua înseamnă să dai peste 500 milioane de lei vechi pentru montarea – demontarea unui om de zăpadă, ne întrebăm cât ar fi costat beculețele dacă primarul ar fi fost o mână spartă?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2839 secunde