Primarul comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu, acuzat că a bătut cu sălbăticie doi tineri

Miercuri, 31 Octombrie 2012, 22:09
4521
Doi tineri susțin că au fost snopiți în bătaie chiar de primarul comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu, în barul pe care acesta
îl deține în localitate. Scandalul a avut loc duminică seară, iar Poliția a avut nevoie de întăriri de la posturile din apropiere pentru a putea potoli spiritele. Întrebat dacă i-a lovit pe cei doi, Tudorel Gurgu ne-a declarat că tinerii sunt niște "vagabonzi și drogați" și că îi pare rău că nu i-a prins ca să le dea câteva scaltoace!


Lucian Comșa, de 26 de ani, din Ciobanu, și Petrică Buriu, de 23 de ani, din Hârșova, spun că du-minică seară (28 octombrie) au mers la barul din localitate, care ar aparține familiei primarului Tudorel Gurgu, pentru a consuma băuturi alcoolice.
Buriu ne-a declarat că, la un moment dat, i s-a părut că a fost înjurat de fosta lui prietenă, care acum este iubita unui băiat care lucrează ca barman în localul respectiv. "Mi s-a părut că m-a dat dracu! Așa că ne-am luat la ceartă, după care a intervenit prietenul ei. Ne-am luat la îmbrânceli…", spune Buriu. În acel moment, între ei a intervenit prietenul acestuia, Lucian Comșa, cu intenția, spune el, de a-i despărți.
"Am fost lovit cu o bâtă în cap și am căzut leșinat, nu am mai știut de mine", spune Buriu, care este convins că cel care l-a lovit este nimeni altul decât primarul din localitate, Tudorel Gurgu, care locuiește în același imobil în care se află și barul, dar la etaj. "Primarul locuiește la aceeași adresă, așa că a coborât cu mai multe bâte, pe care le-a împărțit la barmani. Pentru că mulți ne cunoșteau, mulți nu au fost de acord să ia bâtele și să ne lovească. Cei care ne-au lovit au fost primarul și barmanul George, zis Ciolu (n.r. - prietenul fostei iubite a lui Buriu)", ne-au povestit cei doi tineri. "După ce m-a lovit cu bâta am căzut inconștient, dar ei au continuat să mă lovească, atât cu bâtele, cât și cu pumnii și picioarele. Din câte am văzut, primarul era băut. Deși erau aproximativ 50 de persoane în local nimeni nu a intervenit", ne-au declarat cei doi.
Lucian Comșa ne-a declarat că a reușit, într-un final, să fugă și, ca să se răzbune, a aruncat cu o piatră în geamul localului, spărgându-l. 


Plângere penală împotriva primarului
Cei care au anunțat Poliția au fost însă reprezentanții restaurantului. Oamenii legii din localitate au avut nevoie de întăriri, respectiv alți trei colegi de la Poliția Hârșova, pentru a putea pune capăt acestui scandal.
Cei doi tineri care susțin că au fost bătuți de primar spun că au ajuns la spital, dar nu înainte de a fi în-cătușați. Tinerii, care se consideră victimele primarului Gurgu, spun că, marți, s-au deplasat la Serviciul de Medicină Legală, unde au fost examinați, urmând ca săptămâna viitoare să aibă un diagnostic exact cu privire la rănile suferite și de câte zile de îngrijiri medicale au nevoie pentru a se însănătoși. Ei susțin că au formulat și depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârșova, împotriva primarului Gurgu, despre care susțin că i-ar fi bătut cu sălbăticie. Tot aceștia susțin că primarul nu i-ar simpatiza prea tare pentru că nu l-ar fi susținut în campania electorală.


Ce spune Poliția?
Reprezentanții Poliției ne-au declarat că, într-adevăr, în noaptea respectivă a avut loc un scandal monstru în localul din comună, care aparține familiei primarului, și că a fost formulată o plângere penală pe numele celor doi tineri, Comșa și Buriu, pentru comiterea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. Oamenii legii susțin că încă nu s-au lămurit pe deplin cum au stat lucrurile, urmând să mai audieze persoane care au fost de față la producerea conflictului. Este știut însă faptul că cei doi au ajuns la spital și că erau băuți. Ieri, potrivit polițiș-tilor, Comșa și Buriu trebuiau să se prezinte la postul de poliție din locali-tate, pentru a fi audiați, dar întâlnirea a fost amânată pentru astăzi, pentru că cei doi au zis că și-au angajat apărător și că vin cu acesta. Polițiștii ne-au declarat că "victimele" primarului sunt cunoscute la nivelul comunei drept "tineri problemă", care sunt suspectați de mai multe infracțiuni comise pe raza localității.


"Când au ajuns la spital au început să se dea cu capul de pereți"
Primarul comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu, ne-a declarat că cei doi sunt de fapt niște "vagabonzi și drogați" și că el nu i-ar fi lovit cu nicio bâtă așa cum au povestit aceștia, dar a recunoscut că îi pare rău că nu ar fi avut ocazia să le tragă câteva scaltoace. 
"Când au ajuns la spital au început să se dea cu capul de pereți, unul dintre ei a fost pus într-o cămașă de forță. Scandalul s-a produs, într-adevăr, la barul meu, s-au luat de o fată care este căsătorită și l-au luat la bătaie pe bărbatul acesteia. Au spart mai multe obiecte din bar, au aruncat cu o piatră și au spart și un geam. Pe mine m-a sunat ospătarul. Eu nu am atins pe niciunul… Există camere de luat vederi, care pot confirma acest lucru", ne-a declarat primarul, care, așa cum ne-a spus și Poliția, zice că cei doi ar fi creat mai multe probleme pe raza localității. Primarul susține că el crede că s-au adunat prea multe plângeri pe numele celor doi și de aceea ei au ajuns să "contraatace" acuzându-l, pentru că le-ar fi frică să nu ajungă după gratii.


Polițiștii și procurorii urmează să cerceteze condițiile în care a avut loc conflictul, cine se face vinovat de producerea lui, și cine ar trebui să răspundă în fața legii pentru scandalul care a întors pe dos comuna Ciobanu.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1551 secunde