Primarii incompatibili, salvați de Parlament. Nu își vor mai pierde mandatele

182
Primarii incompatibili, salvați de Parlament. Nu își vor mai pierde mandatele - lovituraaniprimari-1430931834.jpg

Articole de la același autor

Deputații au respins, ieri, cu majoritate de voturi, cererea de reexaminare a Legii 51/2006, a serviciilor comunitare de utilități publice. În consecință, regimul incompatibilităților se va modifica, o dată cu prerogativele Agenției Naționale de Integritate. Astfel, primarii și președinții de consilii județene vor putea să facă parte din consiliile de administrare a companiilor de utilități publice.


Camera Deputaților a respins cererea de reexaminare, ce a fost formulată, anul trecut, de fostul președinte Traian Băsescu, păstrând forma votată anul trecut în Parlament. Pentru respingere au fost înregistrate 227 de voturi "pentru", 88 abțineri și trei voturi "împotrivă". 


Se impune precizat că, pentru modi-ficarea regimului incompatibilităților, parlamentarii au recurs la un subterfugiu. Concret, nu au modificat Legea 161/2003, privind măsurile pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, ci au recurs la modificarea Legii 51/2006, privind serviciile comunitare de utilități publice. 


Reamintim că cele mai multe cazuri de incompatibilitate au apărut din cauza următoarei situații: "funcția de primar, viceprimar, președinte și vicepreședinte al consiliului județean este incompa-tibilă cu (…) funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăți comerciale de interes național". Lista incompatibililor ar fi de aproximativ 1.200 de aleși din administrația locală. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 19 Martie 2015
Stire din Eveniment : ANI, conducere interimară
Miercuri, 09 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Decizie ANI / Tusac, incompatibil
Pagina a fost generata in 0.4671 secunde