Operațiunea "Bidineaua"

Primăria Constanța oferă cinci miliarde de lei vechi pentru văruitul copacilor

2975
Primăria Constanța oferă cinci miliarde de lei vechi pentru văruitul copacilor - 31f569abcf6f35ba049a6eb60721524e.jpg
Primăria Constanța pregătește aproape cinci miliarde de lei vechi pentru văruitul arborilor. Să nu vă gândiți că din banii aceștia vor fi cumpărate și materialele necesare, ci se va plăti doar mâna de lucru.
Contractul se va încheia pe doi ani, perioadă în care firma câștigătoare va trebui să acopere din bidinea, din calculele municipalității, cel puțin 539.648 mp de scoarță de copac. Cum au ajuns specialiștii din Primărie la această suprafață ne este greu de explicat. Probabil că funcționărimea a luat-o la pas prin oraș, cu ruleta în mână, măsurând circumferințele arborilor din parcuri și dintre blocuri.
Pe 9 aprilie se va desemna societatea câștigătoare, care va încheia două contracte subsecvente, fiecare pe câte un an. Înțelegerea va consta în văruitul unui număr de maxim 39.706 de arbori și arbuști amplasați pe domeniul public, cu o frecvență de două ori pe an (primăvara și toamna) și cu o suprafață de văruit de 3,4 mp/arbore.
Suprafața minimă estimată pentru văruit este de 539.648 mp, în timp ce cea maximă este de 540.000 mp.
Potrivit Primăriei, în cadrul serviciului de întreținere parcuri se efectuează în acest mod dezinfecția arborilor și arbuștilor amplasați pe domeniul public, în aliniamente, parcuri și stațiunea Mamaia și limitarea apariției și transmiterii diferiților agenți patogeni care se dezvoltă pe vegetația lemnoasă.
Serviciul de întreținere parcuri constă în văruirea trunchiului, întrucât cea mai mare parte din dăunători iernează, se dezvoltă și se înmulțesc în scoarța arborilor și arbuștilor.
La executarea văruitului, Primăria Constanța va pune la dispoziția prestatorului toate materialele necesare, inclusiv varul și bidinele.
Singura obligație a firmei câștigătoare va fi să pună la dispoziție personalul de muncă, mijloc de transport pentru muncitori și materiale și echipamentul de protecție. Pentru acestea, prestatorul va primi aproape cinci miliarde de lei vechi, cu tot cu TVA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3297 secunde