€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Primar demis azi, după ce ANI l-a declarat în conflict de interese

Ştire online publicată Marţi, 19 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Cornel Ionică, primarul Piteștiului (PSD), a fost demis azi, după ce ICCJ a confirmat raportul ANI prin care edilul era declarat în conflict de interese administrativ. Decizia poate fi contestată în contencios administrtiv, la Tribunalul Argeș. La rândul său, Cornel Ionică a declarat că a aflat de la presă despre demiterea sa și, că după ce va primi ordinul, va decide împreună cu juriștii cum va acționa.


"În temeiul art 26 din Legea 340/2004 republicată, s-a emis ordin prin care se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar, conform legii 176/2010, legii 340/2004, respectiv Raportului de evaluare al ANI, nr. 13908/G/II - 2016. Cu drept de plângere la Tribunalul Argeș în termen de 10 zile de la comunicare", a transmis Prefectura Argeș, conform site-ului epitesti.ro, preluat de News.ro.

El are la dispoziție 10 zile pentru a contesta demiterea sa.

Ordinul a fost emis ca urmare a hotărârii definitive a ICCJ prin care Cornel Ionică a fost declarat în conflict de interese administrativ, fiind confirmat astfel raportul Agenției Naționale de Integritate.

În urmă cu trei ani, ANI a decis că, în perioada exercitării mandatului 2008-2012, în calitate de viceprimar la Piteștiului, Ionică a participat la deliberarea și adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Pitești din data de 24 septembrie 2009 având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Pitești cu societăți comerciale la care ginerele său, este asociat și administrator (prin validarea protocoalelor, societățile comerciale au beneficiat de folosința unor spații puse la dispoziție de Centrul Cultural), astfel el aflându-se în conflict de interese administrativ.

De asemenea, acesta a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al municipiului Pitești din data de 08 iulie 2010 în baza căreia a fost încheiat un contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Pitești și S.C. D&D GENERAL INVEST S.R.L., societate comercială la care ginerele său este asociat unic și administrator(prin încheierea contractului de asociere, societatea comercială a beneficiat de folosința unor suprafețe de teren aparținând domeniului public în vederea exploatării neîngrădite pentru publicitate).


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7383 secunde