Prima tranșă de vaccin Moderna a ajuns în România

217
Prima tranșă de vaccin Moderna a ajuns în România - vaccin-1610524962.jpg

Articole de la același autor

14.000 de doze de vaccin Moderna au ajuns în România, marți seară, prin punctul de trecere al frontierei Nădlac 2, anunță platforma RO Vaccinare. 


Prima tranșă a serului produs de compania Moderna va ajunge miercuri dimineață la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „Cantacuzino”, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale și de vaccinare.


Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.


Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vacinuri este aproximativ aceeași. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%.


Valeriu Gheorghiță, cooronatorul campaniei de vaccinare în România, a precizat recent care sunt diferențele între cele două vaccinuri anti-Covid, produse de companiile Pfizer și Moderna. 


"Există o diferență între cele 2 tipuri de vaccinuri. Moderna e indicat la persoanele de peste 18 ani, iar Pfizer la cele de peste 16 ani. Decizia va fi a medicului și a personalului din centrul de vaccinare țînând cont de disponibilitate. Volumul dozelor livrate de Moderna este mic. Nu putem să garantăm că în fiecare centru de vaccinare vor există cele 2 tipuri de vaccin. Vom aloca dozele de la Moderna împreună cu cele de la Pfizer în centrele cu flux ridicat de vaccinare", a spus Gheorghiță.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6396 secunde