Prima localitate din judeţul Constanţa care reintră în carantină.

1285
Prima localitate din judeţul Constanţa care reintră în carantină. - prefectulfantanele1-1603377721.jpg

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coşa, a convocat, astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 47 a CJSU Constanța. În urma hotărârii CJSU, Departamentul pentru Situații de Urgență a emis ordinul care prevede carantinarea localității Fântânele, pentru următoarele 14 zile.
Măsura a fost luată ca urmare a depășirii ratei de incidență cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori. În acest moment, indicele, în localitatea din județul Constanța, a ajuns la 8.41/1.000 de locuitori. Mai precis, din populația totală de 1.664 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 14 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.
Astfel, va fi limitată deplasarea persoanelor în şi în-afara localităţii, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în spaţiile publice închise şi deschise, este suspendată activitatea restaurantelor şi barurilor, activitatea jocurilor de noroc, iar slujbele religioase pot fi susţinute doar în exteriorul clădirilor, cu doar 20 de persoane.
“Este un pas absolut necesar pe care a trebuit să-l facem, pentru binele acelei comunități. Nu este o măsură populară, dar este calea cea mai sigură către o revenire în Fântânele. Am încredere că oamenii din Fântânele vor înțelege că această carantinare este spre binele lor, iar autoritățile se vor asigura că toate normele sunt respectate”, a declarat Silviu-Iulian COȘA, prefectul județului Constanța.
Măsura de carantinare a localității Fântânele a fost luată după ce DSP Constanța a realizat o analiză de risc, avizată pozitiv și de Institutul Național de Sănătate Publică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6518 secunde