Prim-procurorul Gigi Valentin Ștefan a fost audiat la CSM în cazul Mădălina Hira

2282
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, Gigi Valentin Ștefan, a fost audiat de Consiliul Superior al Magistraturii, în calitate de martor, în dosarul în care subalterna sa, procurorul Mădălina Hira, a fost judecată disciplinar. El a povestit despre modul concret în care a fost realizată ancheta în legătură cu care este cercetată Mădălina Hira și a descris etapele exacte din desfășurarea cercetărilor și întocmirea rechizitoriului.
Alături de șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au mai fost audiați, ca martori în circumstanțiere, doi procurori, colegi ai "acuzatei", care au dorit ca numele lor să nu fie mediatizate, dar și polițiști care au instrumentat dosarul din cauza căruia procurorul Hira a ajuns să fie anchetat.
Consiliul Superior al Magistraturii se va pronunța cu privire la acest caz la data de 16 aprilie.
Potrivit Legii 303/2004, privind statutul magistraților, procurorul riscă sancțiuni pornind de la un avertisment până la excluderea din magistratură.
Amintim că acțiunea disciplinară declanșată împotriva magistratului Hira are legătură cu dosarul 9466/P/2008 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, instrumentat de aceasta, și care s-a finalizat cu trimiterea în judecată a lui Stila Sarafu, Lucian Călimărea, Angel Lucian Straton și Florin Sîrbu, pentru vătămare corporală și ultraj contra bunelor moravuri.
Ea este acuzată de "abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) și h) din Legea 303/2004, constând în încălcarea dispozițiilor legale referitoare la incompatibilități și interdicții și exercitarea funcției cu rea-credință".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.3262 secunde