Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Ziua Marinei: "Astfel de momente ne arată cât de puternice sunt simbolurile care ne unesc"

157
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Ziua Marinei:
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la festivitățile prilejuite de Ziua Marinei, care au loc în fața Comandamentului Flotei din Constanța, cu această ocazie urmând să aibă loc exercițiul demonstrativ al Forțelor Navale la care vor participa 3.000 de militari, precum și două avioane Typhoon ale Marii Britanii și un avion de căutare și cercetare submarin al SUA.

Președintele României, Klaus Iohannis: "În fiecare an sunt impresionat să văd cât de mulți oameni participă la astfel de evenimente. Este dovada prețuirii de care, dumneavoastră, cei din Marina Română vă bucurați. Vă felicit că reușiți să fiți în fiecare an în mijlocul oamenilor. Astfel de momente ne arată cât de puternice sunt simbolurile care ne unesc. Acesta este spiritul cu care trebuie și în 2018 să celebrăm Centenarul Marii Uniri."


"Ceremonia de astăzi se desfășoară simbolic într-o zonă cu o importanță strategică deosebită din punct de vedere militar, politic, economic, cultural și social — Zona Mării Negre. Avem datoria de a transforma întregul potențial al acestei regiuni în avantaje reale pentru România. În arealul Mării Negre ne confruntăm cu provocări de securitate din ce în ce mai complexe și mai volatile, precum și cu un grad sporit de impredictibilitate și incertitudine. Tocmai de aceea, deciziile adoptate de NATO au menirea de a contribui la întărirea măsurilor de apărare colectivă și de descurajare, inclusiv în regiunea Mării Negre, prin participarea statelor riverane. În actualul context, România își asumă și mai activ profilul de stat puternic și de actor regional relevant. Suntem un pilon de stabilitate și furnizor de securitate în regiune. Depunem eforturi consistente pentru ca rolul Mării Negre și importanța sa strategică să fie recunoscute la nivelul NATO și al Uniunii Europene", a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis, ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, șeful Statului Major General, general Nicolae Ciucă, oficiali militari, autorități centrale și locale participă, marți, la activitățile care au loc în fața Comandamentului Flotei din Constanța cu prilejul Zilei Marinei Române.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3929 secunde