Președintele Iohannis și premierul Dăncilă, mesaje de Ziua Imnului Național al României

203
Președintele Iohannis și premierul Dăncilă, mesaje de Ziua Imnului Național al României - artimg11935561ziuanationala35496-1532851581.jpg

Articole recomandate

Ziua Imnului Național a fost marcată sâmbătă dimineață, în Piața Tricolorului din fața Cercului Militar Național, în prezența a numeroase oficialități printr-un ceremonial militar și religios. Slujba religioasă a fost oficiată de preotul militar al Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul". Politicienii au rimis mesaje cu ocazia acestei zile importante pentru toți românii.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis duminică, 29 iulie a.c., un mesaj cu ocazia Zilei Imnului Național al României.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului: "Astăzi, 29 iulie, celebrăm Imnul Național, unul dintre simbolurile fundamentale ale statalității, independenței, suveranității și unității naționale, alături de Drapel, Stema de stat și Sigiliu.

Zilele Revoluției de la 1848 au consfințit intonarea pentru prima dată, pe linia melodică a compozitorului Anton Pann, a versurilor poemului patriotic compus de Andrei Mureșanu.

Cântecul a avut un rol important în redeșteptarea speranței de mai bine și a demnității colective în momentele-cheie ale istoriei românești – Războiul de Independență, Primul și al Doilea Război Mondial și Revoluția din decembrie 1989, ceea ce a justificat pe deplin opțiunea alegerii sale ca imn național, în anul 1990.

În anul sărbătoririi a o sută de ani de la Marea Unire de la 1918, marcarea «Zilei Imnului Național» constituie un bun prilej de a reînnoi angajamentul nostru pentru consolidarea unei Românii puternice, europene și de a ne reafirma atașamentul față de principiile democrației și statului de drept.

Sunt convins că Imnul Național, prin mesajul său vibrant, va continua să inspire unitate și solidaritate în jurul valorilor pe care s-a construit România modernă: libertate, dreptate, pluralism politic și respect față de lege.

La mulți ani Imnului Național!

La mulți ani, România!"

Viorica Dăncilă: La mulți ani, România!

Mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă cu prilejul Zilei Imnului Național: "Marcăm astăzi Ziua Imnului Național al României, sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri. "Deșteaptă-te, române!" le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertății de la Alba-Iulia, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinței împlinite a românilor de unitate.

Astăzi, "Deșteaptă-te, române!" este imnul nostru național și ne emoționează ori de câte ori îl auzim ca o încununare a succeselor compatrioților noștri.

Respect pentru acest simbol al națiunii!

La mulți ani, Imnului Național! La mulți ani, români! La mulți ani, România!"

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5233 secunde