Preoți români arestați în Grecia după ce au furat moaștele Sf. Haralambie

Miercuri, 07 Octombrie 2015
801
Situație de-a dreptul incredibilă în Grecia, cu turiști români în rol principal. Patru pelerini din țara noastră, dintre care doi erau și preoți, au fost arestați, potrivit presei locale, după ce au încercat să fure moaștele Sfântului Haralambie, informează b1.ro. Mai exact, mâna stângă a Sfântului. Toți suspecții au fost prinși, iar moaștele au fost înapoiate mănăstirii.

Lovitura ar fi fost dată, scrie presa din Grecia, de doi preoți români, veniți în pelerinaj la Mănăstirea Spileo, la moaștele Sfântului Haralambie.

Unul le-a distras atenția călugărilor mănăstirii, în timp ce al doilea a luat mâna stângă a Sfântului și a fugit. La scurt timp după ce au desco-perit dispariția relicvelor sfinte, călu-gării au anunțat oamenii legii. În mai puțin de jumătate de oră, suspecții au fost prinși, iar moaștele au fost înapoiate mănăstirii. Iar magistrații eleni s-au mișcat și mai repede. În doar 48 de ore de la comiterea infracțiunii, românii erau trimiși și în judecată.

Hoții făceau parte dintr-un grup de 40 de turiști din Hunedoara și București.

Sfântul Haralambie este cel mai bătrân mucenic dintre cei prăznuiți de creștini și fost episcop al cetății Magnezia din Asia Mică. Părți din moaștele Sfântului Harlambie sunt și în țara noastră.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4476 secunde