Predoiu: "Coeficientul de salarizare al magistraților este de trei ori peste medie în Legea unică"

369
Coeficientul de salarizare al magistraților este de trei ori peste medie în noua grilă de salarizare, fiind 338% din coeficientul mediu al grilei, a spus ministrul Predoiu la ședința plenului CSM, cerându-le magistraților să înțeleagă că nu sunt bani câteva luni.
"Este atât de greu să pricepeți că nu avem bani câteva luni de zile? Este atât de greu să faceți un sacrificiu? Este atât de greu să pricepeți că țara trăiește din veniturile generației viitoare din cauza împrumuturilor?", le-a spus Predoiu magistraților.
Ministrul Justiției a repetat că acest protest afectează drepturile cetățenilor la accesul la justiție.
Mai mult, Predoiu le-a spus magistraților că ei sunt cei care își gestionează fondurile și e posibil să nu le gestioneze corect. De asemenea, procurorul general al României, Laura Kovesi, a spus că revendicările magistraților sunt întemeiate, dar că nu încălcând legea "îi vom obliga pe alții să ne respecte drepturile".
Kovesi a mai spus că i-ar plăcea ca magistrații să protesteze și atunci când politicienii îi atacă pentru anumite dosare, acei politicieni care le promit aprobarea amendamentelor, dar în urmă cu câteva luni voiau să schimbe legea și să includă noi sancțiuni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7535 secunde