Prea puțini salvamari pe plajele de pe litoral. Hotelierii sunt nemulțumiți

142
Prea puțini salvamari pe plajele de pe litoral. Hotelierii sunt nemulțumiți - preaputinisalvamarihotelierinemu-1404237069.jpg

Articole de la același autor

Hotelierii de pe litoral sunt nemulțumiți de faptul că, deși vremea s-a încălzit și se află deja turiști la mare, salvamarii fie lipsesc de pe unele plaje, fie sunt prea puțini. 


Reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) au transmis un comunicat prin care au atras atenția că, deși suntem deja la începutul lunii iulie, "pe jumătate din plaje, turiștii nu sunt supravegheați de nimeni". De vină pentru această situație sunt guvernanții, consideră hotelierii, care, și în acest an, precum în sezoanele estivale trecute, au pasat problema plății salvamarilor între autoritățile locale și cele centrale. 


"Două milioane de români vin anual pe litoral și nu putem trece cu vederea faptul că viața lor este pusă în pericol. Nu vrem să se ia măsuri doar după ce se întâmplă o tragedie. Din păcate, în România, doar în astfel de situații lucrurile se pun în mișcare", a afirmat Mohammad Murad, președintele FPTR. 


În consecință, hotelierii au anunțat că sunt dispuși să angajeze servicii private de salva-mari, dar, dacă se va ajunge în respectiva situație, vor solicita decontarea cheltuielilor de salarizare din taxele și impozitele pe care le plătesc către stat. În prezent, potrivit hotelierilor, plajele dintre Olimp și Mangalia sunt supravegheate de 28 de salvamari. Necesarul ar fi de aproximativ 65, au adăugat aceștia. 


Începând de ieri, plajele din Mamaia și municipiul Constanța sunt, de asemenea, supravegheate de salvamari. Vor funcționa 17 posturi de observare în stațiunea Mamaia și opt pe plajele din municipiu, iar salvamarii vor avea program între orele 8,00 și 20,00. 


Cât privește modul în care vor fi plătiți, primarul Constanței, Radu Mazăre, a anunțat, săptămâna trecută, că vor fi utilizați banii proveniți din subvenția de la căldură, urmând ca suma să fie recuperată de la Guvern. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2337 secunde