Prădător sexual, printre cei mai căutați infractori din Europa!

120
Prădător sexual, printre cei mai căutați infractori  din Europa! - mostwanted2-1603895960.jpg

Articole de la același autor

Poliția Română alături de agențiile de aplicare a legii din alte 18 state europene și Europol au lansat o campanie care vizează creșterea gradului de informare publică, în scopul prinderii persoanelor căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală. Unele dintre cele mai periculoase persoane din toată Europa, căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală, sunt în atenția polițiștilor.

Campania își propune să sprijine forțele de ordine în capturarea agresorilor sexuali, cu ajutorul cetățenilor, cărora li se cere sprijinul în depistarea acestora. Instituțiile de aplicare a legii din Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, România, Spania, Suedia și Regatul Unit al Marii Britanii și-au unit forțele în acest demers. Astfel, 19 persoane urmărite, câte una din fiecare stat, suspectate de comiterea unor infracțiuni de natură sexuală sau condamnate pentru astfel de fapte, au fost alese să apară, timp de mai multe săptămâni, pe site-ul european al urmăriților most wanted – www.eumostwanted.eu.

Pe durata campaniei, agențiile de aplicare a legii din statele participante vor mediatiza imaginile persoanelor căutate în mediul online, inclusiv pe social-media, astfel încât site-ul www.eumostwanted.eu să devină cât mai cunoscut.

Persoana urmărită de Poliția Română, în această campanie, este Ioan Grad, de 56 de ani, din Vișeu de Sus, Maramureș. Bărbatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice. Semnalmente: înălțime - 1,90 metri, greutate - 130 de kilograme, robust, ochi albaștri, păr șaten, chelie frontală. Bărbatul este acuzat că în august 2003, alături de un complice, au răpit două copile de 14 și respectiv 15 ani, pe care le-au sechestrat și le-au violat, în mod repetat. Ulterior, în 2008, suspectul a agresat o altă persoană, provocând un scandal care a tulburat grav liniștea publică.

„Dacă recunoașteți vreuna dintre per-soanele căutate sau aveți date despre ea și le furnizați poliției, veți contribui la o Europă mai sigură. Informațiile pot fi transmise și în mod anonim, prin intermediul site-ului www.eumostwanted.eu, iar Europol le va pune la dispoziția autorităților din țările respective”, au transmis autoritățile.

De menționat că pe lista celor mai căutați infractori din Europa se mai află doi români, Miluț Liviu Ciucheș, căutat pentru omor, și Ali Gener Memet, căutat pentru trafic de persoane. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9157 secunde