"POVESTE TRISTĂ DE CRĂCIUN". CINE ESTE TÂNĂRA MAMĂ CARE A MURIT DUPĂ CE A NĂSCUT LA CONSTANȚA

Joi, 25 Ianuarie 2018, 13:20
36668
Teodora Mocanu este numele mămicii care a decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Ea, împreună cu soțul ei mai aveau un băiețel și au așteptat cu mare nerăbdare venirea pe lume a nou-născutului. 


Luna trecută, înainte de sărbătorile de iarnă, ei și-au făcut ultima poză împreună, în care se vede foarte clar că sunt o familie unită și fericită. Din păcate, nimic nu avea să prevestească la acel moment tragedia ce va urma…
Șeful Secției de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Județean Constanța, medicul Vlad Tica, a declarat că situația femeii care a decedat imediat după naștere a reprezentat un caz foarte grav, "o condiție foarte gravă ce poate apărea în cazul unui uter cicatricial". Dar acest lucru nu înseamnă că medicii nu susțin ideea de a naște natural după o altă naștere prin cezariană, mai spune medicul.

"Pacienta, foarte tânără, a fost operată la Spitalul Județean Constanța. De la început a existat un dubiu, dată fiind starea sa foarte gravă, s-au alocat resurse foarte importante acestui caz. Au fost folosite 15 unități de sânge, 7 factori de coagulare, 9 perfuzii, antibiotice și albumină umană. Este un caz nefericit, în ciuda eforturilor depuse de medici. Este clar că cei de la clinica privată s-au văzut depășiți de situație, de aceea au apelat la ajutorul medicilor de la Spitalul Județean."

Doctorul Vlad Tica a mai precizat că pacienta a intrat de 3 ori în stop cardio respirator pe masa de operație.


xxx


Caz tragic într-o familie din Constanța. O mămică și-a pierdut viața imediat după ce a născut la o clinică privată din Constanța. În timpul nașterii, tânăra ar fi suferit o ruptură de uter care i-a fost fatală. Transferată în stare gravă la Spitalul Județean, mămica a murit, deși medicii au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a-i salva viața. Copilașul său a supraviețuit.


Pagina a fost generata in 0.2566 secunde