Portul Constanța, principala poartă de intrare a mărfii contrafăcute

253
Portul Constanța, principala poartă de intrare a mărfii contrafăcute - gardatrafic-1612714248.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră constănțeni au întocmit, pe parcursul lui 2020, zeci de dosare penale pentru trafic ilegal cu bunuri contrafăcute sau nedeclarate. Potrivit datelor puse la dispoziție de Garda de Coastă, au fost înregistrate 46 de cazuri de trafic cu țigarete și tutun. „Polițiștii de frontieră au depistat 10.416.032 țigarete diferite mărci, și 5.396 kg tutun vrac în valoare de 6.494.599 lei”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

De asemenea, la graniță și mai ales în portul Constanța și Constanța Sud Agigea au fost înregistrate 59 de cazuri de trafic cu bunuri contrafăcute sau nedeclarate, în care au fost implicate 65 de persoane. Au fost ridicate în vederea confiscării aproximativ 585.422 de articole diverse, constând în: articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării pentru copii, uz casnic, produse cosmetice și de parfumerie, ceasuri, unități optice de stocare, valoarea acestora, dacă ar fi fost originale, fiind de aproximativ 6.831.571 lei. „Cea mai mare parte din aceste mărfuri a fost depistată în porturile maritime din județul Constanța, importurile fiind realizate de administratorii unor societăți comerciale din România, care aduc din China bunuri de larg consum în sistem containerizat. Aceste bunuri sunt expediate pe cale maritimă prin folosirea unor firme de transport care își desfășoară activitatea în mod legal în România. Majoritatea societăților comerciale implicate în acest fenomen infracțional au sediul în municipiul București și județul Ilfov și au puncte de lucru în cadrul platformelor comerciale din apropierea capitalei”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Totodată, de punctat sunt activitățile desfășurate pe linia monitorizării transporturilor containerizate care au dus la identificarea a două societăți comerciale care au efectuat importuri de deșeuri din Marea Britanie și Australia, sub paravanul derulării unor operațiuni comerciale cu articole de casă second-hand, fiind identificate 37 de containere. După finalizarea activităților de control, marfa a fost reintrodusă în containere și returnată societății comerciale expeditoare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3217 secunde