Portul Constanța - poartă pentru mărfurile contrafăcute!

171
Portul Constanța - poartă pentru mărfurile contrafăcute! - traficcontrafacute-1599662273.jpg

Articole de la același autor

Portul Constanța este principala poartă de intrare în țară a mărfurilor contrafăcute. Drept dovadă, de-a lungul lui 2020, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au avut capturi considerabile la acest capitol. „Urmare a acțiunilor desfășurate independent sau în cooperare cu autoritățile naționale, de la începutul anului până la sfârșitul lui august, polițiștii de frontieră au constatat 26 de cazuri, în care au fost implicate 26 de persoane fizice și juridice. Au fost reținute 438.658 bunuri contrafăcute sau nedeclarate, în valoare de aproape 4 milioane de lei, majoritatea cazurilor fiind descoperite în Portul Constanța Sud Agigea”, a afirmat comisarul șef Cristian Laurențiu Cicu, directorul Gărzii de Coastă.

De menționat că cel mai de răsunet caz, ajuns anul acesta în atenția polițiștilor de frontieră este cel al celor 16 containere încărcate cu deșeuri, aduse la noi în țară din Marea Britanie, pe o navă sub pavilion Olanda. În acte, figura că în containere s-ar fi aflat obiecte de uz casnic second hand.

„Ulterior, au mai fost descoperite încă 16 containere cu ambalaje plastic și anvelope uzate, acestea prezentând un real pericol pentru sănătatea umană, iar după finalizarea activităților de control, marfa a fost reintrodusă în containere și returnată societăților comerciale expeditoare”, a mai arătat reprezentantul Gărzii de Coastă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6147 secunde