Popaene, o altă victimă a lui Șlepac?

672
Popaene, o altă victimă a lui Șlepac? - a39d360115c841484ea31ddc31936ee4.jpg
Valentin Șlepac, cel care a devenit, de câteva zile, una dintre cele mai periculoase persoane din România, a fost adus, ieri, în fața magistraților constănțeni, în dosarul în care este judecat, alături de unul dintre partenerii săi de afaceri, Paul Popaene, pentru evaziune fiscală și spălare de bani.
Cel care, pe lângă dosarele privind infracțiunile economice, trebuie să răspundă în fața legii pentru crime comise cu o cruzime ieșită din comun, a intrat, ieri, în sala de judecată flancat de polițiști și purtând o glugă pe cap. La scurt timp a renunțat la glugă, lăsând astfel să se vadă o schimbare de look. Ne referim la faptul că Șlepac și-a vopsit părul, din brunet devenind blond, probabil vrând să deruteze anchetatorii în momentul în care a aflat că este căutat.
Șlepac a privit o singură dată în sala de judecată, "inventariind" parcă persoanele din jur, după care nu și-a mai luat fața de la magistrați.
Suspect este faptul că partenerul său de afaceri și coinculpatul acestuia, Paul Popaene, nu a mai fost văzut la vreun termen de judecată încă de prin toamna lui 2009. Nimeni nu știe exact pe unde se află el. Ultima informație, venită, nota bene!, chiar de la Șlepac, și oferită judecătorilor a fost că Popaene s-ar afla, împreună cu soția sa, la muncă, în Italia. El a oferit și o adresă la care să fie citat, iar judecătorii se vor conforma. Întrebarea este însă dacă ceea ce spune Șlepac este adevărat, pentru că nu ar fi pentru prima dată când ar încerca să trimită autoritățile pe piste false.
Instanța de judecată a acordat un nou termen de judecată în acest dosar, 5 februarie, dată până la care se încearcă să se facă procedura cu Italia.
Potrivit actului de inculpare, cei doi au fost trimiși în judecată, în 2007, de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța. În sarcina lui Valentin Șlepac, de 35 de ani, și a lui Paul Popaene, administrator al SC "Geometal 2000" SRL, s-a reținut că, în cursul anului 2004, au făcut comerț cu deșeuri metalice, dar fără a înregistra operațiunile în contabilitate și fără a achita obligațiile către bugetul de
stat.
În paralel, procurorii continuă cercetările în ceea ce privește crimele comise de Șlepac și Grigoraș, la comanda lui Sergiu Băhăian. Ei verifică acum cele aproximativ 40 de societăți comerciale "suspecte" și administratorii lor, și încearcă să vadă da nu cumva unii dintre ei au dispărut… subit!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 20 Ianuarie 2010
Stire din Eveniment : Jandarmeria Română, la oră de bilanț
Pagina a fost generata in 2.9265 secunde