Pompierii militari, sărbătoriți la aniversarea de 168 de ani

225
Au trecut 168 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii, când 166 de pompieri, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, au luptat cu îndârjire și curaj împotriva celor 5.000 de soldați ai oștirii otomane, veniți pe pământ românesc să suprime idealurile Revoluției de la 1848.


Această zi de sacrificiu și de glorie a rămas întipărită în istoria neamului și în sufletele pompierilor militari, data de 13 septembrie fiind declarată "Ziua Pompierilor din Ro-mânia", ziua în care se comemorează eroii pompieri căzuți la datorie și se celebrează curajul și devotamentul repre-zentanților acestei nobile arme. 


"Doamnelor și domnilor pompieri militari, rememorăm astăzi sacrificiul înaintașilor noștri, celebrăm istoria, gloria și tradiția militară a acestei arme. În egală măsură, gândurile noastre se îndreaptă și către pompierii, medicii și para-medicii SMURD căzuți la datorie, în misiuni pentru salvarea vieții celor în slujba cărora s-au pus. Pentru curajul și spiritul lor de sacrificiu, cu toții le suntem recunoscători! Am tot respectul pentru munca dumneavoastră și vă asigur că voi susține întotdeauna oamenii profesioniști, dedicați meseriei lor în serviciul cetățenilor", a declarat Dragoș Tudorache, ministrul Afacerilor Interne.
 
Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" a organizat, ieri, o serie de manifestări pe Faleza Cazino din Constanța, ce au debutat cu un ceremonial militar și religios, continuând cu avansările în grad înainte de termen și defilarea cu personal și tehnică militară. 


"Salutăm cu respect și admirație curajoșii colegi, pompierii români, cu ocazia sărbătoririi zilei aniversare a acestora! Cinste pompierilor martiri și recunoștință eroilor anonimi care își riscă viața zilnic, pentru a o salva pe a altora!", este mesajul Jandarmeriei Române adresat pompierilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8101 secunde