Pompierii avertizează constănțenii să se ferească de caniculă

153
Pompierii avertizează  constănțenii  să se ferească de caniculă - pompierii-1498750068.jpg
Meteorologii ne avertizează că urmează câteva zile caniculare, cu temperaturi ridicate, de 34/36 de grade Celsius, valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat și, pe cale de consecință, va fi depășit (ITU) pragul critic de confort termic de 80 de unități.

Pentru prevenirea efectelor negative cauzate de temperaturile ridicate, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al Județului Constanța recomandă populației să respecte o serie de măsuri preventive.

"Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spații dotate cu aer condiționat. Evitați aglomerațiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11.00-18.00 și purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare. De asemenea, beți 2 litri de lichide pe zi, apă, sucuri naturale și ceaiuri călduțe", vă recomandă pompierii ISU Dobrogea.

De asemenea, este bine să evitați alimentele cu un conținut sporit de grăsimi, să nu consumați alcool și să nu lăsați copiii sau animalele de companie încuiați în autoturisme. Nu în ultimul rând, reprezentanții ISU vă recomandă să cereți sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferință manifestat de dumneavoastră sau copilul dumneavoastră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.5582 secunde