Pompierii au dat amenzi în Satul de Vacanță. Pericol de incendiu la terasele din zonă

393
Pompierii  au dat amenzi în Satul de Vacanță. Pericol  de incendiu la terasele din zonă - pompierii-1470158609.jpg
Unele fast food-uri și restaurante de pe litoralul românesc nu pun în pericol siguranța cetățenilor doar prin prisma mâncării vândute, ci și prin siguranța la incendii. În acest sens, 12 obiective de alimentație publică au fost verificate de inspectorii ISU "Dobrogea", week-end-ul trecut, când s-a înregistrat un aflux mare de turiști. În urma verificărilor, au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, dintre care au fost acordate 45 de avertismente și 16 amenzi în cuantum de 22.000 lei. De menționat este faptul că aceste controale au fost executate inopinat la obiective din Satul de Vacanță.

Principalele deficiențe identificate de pompieri au constat în neîntocmirea sau neactualizarea documentelor privind apărarea împotriva incendiilor la nivelul operatorilor economici; exploatarea instalațiilor tehnice cu defecțiuni sau improvizații; nedotarea cu mijloace tehnice de primă intervenție sau neverificarea acestora; nerespectarea reglementărilor tehnice și măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor la exploatarea centralelor termice etc.

Pe timpul activităților preventive, au fost derulate instruiri cu personalul aflat la locul de muncă și turiști, fiind împărțite peste 500 materiale informative, utile pentru cetățeni.

Pentru susținerea activităților de control la obiectivele cu activitate în domeniul turismului, Inspecția de Prevenire a ISU Constanța beneficiază, în acest an, de sprijinul a 41 de inspectori din țară, fiind astfel acoperit un număr mult mai mare de construcții verificate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4808 secunde