Pompieri și paramedici, sprijiniți de Grupul Renault în pregătirea pentru salvarea victimelor din accidentele

126
Pompieri și paramedici, sprijiniți de Grupul Renault în pregătirea pentru salvarea victimelor din accidentele - grrigsu11-1473691682.jpg

Articole recomandate

Grupul Renault România a găzduit etapa regională a "Competiției naționale de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat", organizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Echipaje ale IGSU, formate din pompieri paramedici, au simulat intervenții în situațiile de urgență pe 29 vehicule Dacia, puse la dispoziție de către Grupul Renault România.


Pompierii au participat la două probe, "descarcerarea din vehicule" și "acordarea primului ajutor calificat", folosind vehicule Dacia, puse la dispoziție de către Renault. Salvatorilor români li s-a adăugat și un echipaj din Franța, cu titlu demonstrativ, realizând simulări similare. În urma competiției, cele mai bune echipe au fost premiate, inclusiv de către Grupul Renault România.


Siguranța rutieră, una dintre prioritățile Grupului Renault


"Siguranța rutieră este una dintre prioritățile Grupului Renault, în calitate de constructor de automobile internațional, și se înscrie în axele noastre de responsabilitate socială. De 50 de ani, investim permanent și facem pionierat atât în materie de siguranță pasivă, pentru a proteja din ce în ce mai bine pasagerii vehiculelor pe care le producem, dar și în ceea ce privește participarea membrilor comunităților locale la efortul de educație și securitate rutieră. Suntem mândri că le putem oferi salvatorilor români resurse pentru a se putea pregăti mai bine în salvarea vieților persoanelor angrenate în accidente rutiere. În total, 41 de vehicule Dacia au servit, de-a lungul ultimilor doi ani, drept bază educațională și de antrenament în simulările de descarcerare și acordare a primului ajutor. Ne dorim ca incidența accidentelor rutiere în România să scadă, în linie cu obiectivele Organizației Natiunilor Unite care a declarat 2011-2020 deceniul mondial al siguranței rutiere", a declarat Yves Caracatzanis, Președinte Director General Dacia și Director General Grup Renault România.


Concursul este organizat anual de IGSU, în România, și reprezintă o platformă de învățare și de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanții sunt încurajați să își autoevalueze tehnica și practica. Contribuția Grupului Renault la această competiție este extrem de bine primită de către salvatori, în condițiile în care aceștia au șansa să exerseze noțiunile teoretice pe autovehicule Dacia, dispuse în scenarii de accidente la scară reală.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1632 secunde