Poluare în Capitală: ministrul Mediului solicită demisii

140
Poluare în Capitală: ministrul Mediului solicită demisii - 1-1583146374.jpg

Articole recomandate

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a solicitat luni demisia conducerii Agenției pentru Protecția Mediului (APM) București, afirmând, în contextul poluării masive înregistrate în noaptea de 1 spre 2 martie în Capitală, că "nu este firesc ca cei din conducerea ministerului, când avem astfel de depășiri, să afle de pe Facebook", transmite Agerpres.

"Am aflat despre aceste depășiri în jurul orei 4:00, pe Facebook, de la cetățeni. Mă întorceam din Maramureș, unde am avut o vizită de lucru pe tema deșeurilor și a tăierilor ilegale istorice. În această dimineață, pe la ora 7:30, am primit informații când i-am convocat pe cei de la Garda de Mediu, ANPM (Agenția Națională pentru Protecția Mediului, n.r.) și colegii din minister la această reuniune de urgență pe acest subiect. Avem și în cadrul ministerului un elefant, iar acel elefant este Agenția Națională pentru Protecția Mediului care, în momentul de față, are reale carențe de management și de comunicare. Nu este firesc ca cei din conducerea ministerului, când avem astfel de depășiri, să afle de pe Facebook. Norocul meu e că eram treaz. Această informație ar fi trebuit să vină de la ANPM sau de la APM București. În această dimineață am solicitat demiterea conducerii APM București și a directorului de acolo", a spus Alexe.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a convocat, luni dimineața, conducerile Gărzii Naționale de Mediu (GNM) și Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM) pentru discuta măsurile ce se impun după ce, în noaptea de 1 spre 2 martie, au fost înregistrate depășiri ale valorilor de PM2.5 cu până la peste 900%, precum și a celor de PM10 cu aproape 800%. Depășirile au fost semnalate atât la stațiile din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, cât și de senzorii din rețelele independente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4865 secunde