Polițiștii vor să prevină infracțiunile pe litoral

105
Polițiștii vor să prevină infracțiunile pe litoral - img5506-1404464574.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Constanța au desfășurat, ieri, o activitate de informare a turiștilor aflați pe litoral, în zona Mamaia - faleza Cazino, cu privire la modalitățile de prevenire a infracțiunilor specifice sezonului estival.


În vederea prevenirii delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, pentru perioada vacanței de vară, polițiștii le-au oferit o serie de recomandări minorilor și nu numai, pentru a nu deveni victime ale unor infracțiuni. 


Astfel, li s-a recomandat să nu lege prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Să nu intre în discuție cu persoane necunoscute și să nu se îndepărteze de părinți și să nu deschidă ușa nimănui dacă sunt singuri acasă. Să manifeste prudență în relațiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător! 


Să nu primească nimic de la persoane necunoscute și, totodată, să nu ofere date personale sau fotografii celor cu care 
corespondează pe internet, sau să se întâlnească cu ele fără a-și anunța părinții, întrucât pot deveni victime ale traficului de persoane.În parcuri sau alte locuri de distracție să se comportate civilizat, evitând disputele și altercațiile verbale sau fizice, acestea putând degenera în agresiuni sau încăierări cu urmări grave, comunicarea civilizată fiind soluția tuturor problemelor.
De asemenea, să nu se lase angrenați în activitățile unor grupuri de tineri, deprinși cu consumul de băuturi alcoolice sau droguri, cu practicarea jocurilor de noroc sau care au un comportament antisocial.
Pentru orice situație cu risc, ce pune în pericol viața și siguranța dumneavoastră sau a familiei dumneavoastră, ori dacă sunteți martorul unei astfel de situații, apelați 112!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8884 secunde