Polițiștii vor mai puține ture de noapte, de teama bolilor profesionale

283
1
Sindicaliștii propun conducerii Poliției Române ca polițiștii să efectueze cel mult șapte ture de noapte într-o lună. Justificarea membrilor Sindicatului Național al Polițiștilor este că prea multe ture de noapte pot duce la apariția unor boli grave.

"Și conținutul Directivei 2003/88/CE a Parlamentului European și a Consiliului European din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizării timpului de lucru stipulează foarte clar că studiile au demonstrat faptul că organismul uman este mai sensibil noaptea la perturbațiile de mediu și la anumite forme solicitante de organizare a muncii și că perioadele lungi de muncă de noapte pot afecta sănătatea lucrătorilor și pot periclita securitatea la locul de muncă

iar situația lucrătorilor de noapte și din schimburi necesită ca nivelul lor de protecție în materie de securitate și sănătate să fie adaptat naturii muncii lor și ca serviciile și mijloacele de protecție și prevenire să fie organizate și să funcționeze în mod eficient", susțin sindicaliștii.

Aceștia mai atrag atenția că femeile polițist care lucrează mai mult de trei zile pe săptămână în schimb de noapte sunt supuse cu 40 % mai mult riscului de a se îmbolnăvi de cancer mamar.

Științific este dovedit că cei ce lucrează și în schimburi de noapte se pot îmbolnăvi mai ușor de diabet, pot avea probleme cardiovasculare cu risc ridicat de infarct iar mortalitatea este de două ori mai mare.

"Niciodată, în 22 de ani de libertate, nimeni nu s-a preocupat de soarta acestei categorii de polițiști dar studiile arată că puțini au mai prins 2 ani de pensie și un procent mare s-au pensionat cu grave probleme de sănătate", a adăugat Ioan Cănănău, vicepreședinte SNAP.

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : 376 sancțiuni în ultimele 24 de ore!
Pagina a fost generata in 0.2628 secunde