Polițiștii vor fi pe străzi, în Duminica Floriilor

96
Polițiștii vor fi pe străzi, în Duminica Floriilor - politia13539308781389186868-1397226750.jpg

Articole de la același autor

Aproape 10.000 de polițiști se vor afla în stradă, suplimentar față de dispozitivul curent, în Duminica Floriilor, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea producerii oricăror evenimente negative.   


Astfel, 6.466 de polițiști de la ordine publică, 1.498 de la structurile de poliție rutieră, 497 de la transporturi, 691 de investigații criminale, 88 de la arme, dar și 710 polițiști de la alte structuri și rezerve de intervenție, se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine și siguranță publică, precum și în proximitatea lăcașurilor de cult sau de desfășurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători. 4.235 de patrule de siguranță publică, dintre care 1.058 pedestre și 3.177 auto, vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.


Activitățile vor fi desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.
Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum și în zona lăcașelor de cult religios, polițiștii de la rutieră vor acționa pentru menținerea fluenței și prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, aparate radar. 


Polițiștii de la transporturi vor asigura patrularea în 284 de trenuri de călători  precum și în 289 stații și triaje de cale ferată. Totodată, 33 de trenuri de marfă vor fi însoțite, pe durata deplasării, de către polițiști.


De asemenea, în această perioadă, polițiștii de la transporturi vor patrula în 14 aerogări (internaționale și naționale), precum și în 20 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.


Sfaturi preventive de la polițiști:


- Adoptați un comportament preventiv, pentru a nu deveni ținta hoților de buzunare!
- În zonele aglomerate din piețe, bazare, gări, autogări, magazine, lăcașe de cult, manifestați atenție sporită asupra banilor sau altor obiecte personale!
- Nu purtați portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentației, în sacoșă sau la vedere, ci în poșete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentației!
- Nu păstrați în același loc banii, actele personale și cheile apartamentului!
- În aglomerație, dacă vă simțiți bruscați cu intenție, controlați-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment și priviți cu atenție persoanele din jurul dumneavoastră!
- Când vă deplasați după lăsarea întunericului, evitați pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate și purtarea bijuteriilor la vedere!


- Dacă sunteți victima unei infracțiuni, dacă ați asistat sau aveți cunoștință despre săvârșirea unei fapte antisociale adresați-vă celei mai apropiate unități de poliție. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5298 secunde