Polițiștii, supărați din cauza banilor de chirie! „Este o bătaie de joc!”

20001

Articole de la același autor

Indignare tot mai mare în rândul polițiștilor și militarilor. În condițiile în care polițiștii au ieșit în stradă, în proteste, înainte de Crăciun, ba chiar au amenințat că nu vor mai aplica sancțiuni în ceea ce privește nerespectarea restricțiilor anti-Covid, iar militarii și-au exprimat nemulțumirile prin alte mijloace, publicarea proiectului de hotărâre de Guvern prin care se stabilește plafonul maxim al cheltuielilor privind locuința de serviciu, cheltuielile de cazare și deplasare pentru prefecți și subprefecți pentru 2022 a inflamat spiritele.

Motivul este pecuniar: în vreme ce prefecților și subprefecților li se alocă un maximum de 1.500 de lei pe lună pentru chirie și transport, polițiștii și militarii primesc o compensație de nici 400 de lei pe lună, raportată la salariul din 2009.

„Constatăm și de această dată gradul ascendent al umilinței la care sunt supuși polițiștii de către reprezentanții acestui Guvern care ne îndeamnă la «solidaritate», invocând prin diverse pretexte că nu sunt bani pentru respectarea și aplicarea Legii nr. 153/2017 în ceea ce ne privește, în timp ce premierul Nicolae Ciucă se pregătește să adopte o Hotărâre de Guvern prin care stabilește suma de 18.000 lei pentru cheltuielile ocazionate de chirie și transport, atât pentru prefecți, cât și pentru subprefecți. Și toate acestea, în condițiile în care un agent de poliție care este repartizat din școală să-și desfășoare activitatea la sute de kilometri depărtare de domiciliul său primește o compensație pentru chirie de doar 385 lei pe lună, cu ajutorul căreia nu ar putea să închirieze nici măcar un loc de parcare. Este o bătaie de joc! Și cum solidaritatea este doar pentru fraieri, opinia publică ar trebui să cunoască faptul că unui polițist i se raportează anual contravaloarea compensației de chirie la un salariu pe care îl avea în urmă cu 12 ani, mai exact la salariul din anul 2009, asta în timp ce în cazul prefecților și subprefecților plafonul maxim lunar în ceea ce privește cheltuielile ocazionate de chirie este de 1500 lei/beneficiar. Iar acest lucru este valabil doar pentru anul 2022, urmând ca pentru anul 2023 să se stabilească un nou plafon maxim, prin hotărâre a Guvernului”, a subliniat Cosmin Andreica, lider Sindicatul Europol.


„Asistăm la încă o dovadă clară că cei care ne conduc sunt imuni la protestele pașnice derulate până la acest moment sau la dialogul social și că singura soluție care ne rămâne pentru a ne face auziți este reprezentată de blocarea activității începând cu 1 ianuarie 2022, așa cum au procedat magistrații și să nu mai acceptăm să efectuăm vreo oră peste programul normal de lucru ori să executăm atribuții pe care nu le avem în fișa postului”, a subliniat sindicalistul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2181 secunde