Polițiștii, sfaturi pentru turiști, pentru o vacanță în siguranță

732
În week-end-ul ce tocmai a trecut, polițiștii constănțeni au avut ca misiune prevenirea turiștilor cu privire la furturile de pe plajă, din autovehicule sau camere de cazare. 


În acest sens, oamenii legii au acționat în zona Cazino Mamaia, atât pe aleea pietonală, cât și pe plajă. S-au purtat discuții cu turiștii aflați pe plajă, pe tema prevenirii furturilor. De asemenea, s-au desfășurat întâlniri cu administratorii hotelurilor și personalul hotelier, în scopul instruirii acestora în vederea adoptării măsurilor de siguranță pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel și din auto, prin oferirea de pliante și afișe cu recomandări preventive. 


Polițiștii au afișat unele recomandări preventive la recepțiile hotelurilor și unităților de alimentație publică, precum și în alte locuri. Acțiunea a fost derulată atât pe parcursul zilei de sâmbătă, cât și duminică. 


În municipiul Constanța, polițiștii au continuat seria prevenirilor cu privire la furturile din locuințe și înșelăciunile produse prin metoda "Accidentul". Cu această ocazie, polițiștii au informat cetățenii că o parte importantă a furturilor din locuințe pot fi favorizate de lipsa de precauție și a neluării celor mai elementare măsuri de siguranță. Astfel, un geam deschis, o ușă neasigurată sau lipsa unui sistem de alarmă pot fi observate foarte ușor și pot favoriza producerea unor fapte de natură penală. 


Scopul acestor campanii de prevenire constă în informarea cetățenilor cu privire la măsurile de sigu-ranță personală pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de înșelăciune, precum și prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, prin oferirea unor sfaturi și recomandări preventive în vederea prevenirii victimizării cetățenilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.583 secunde