Polițiștii scapă de pistoalele Carpați. În locul lor vor trage cu Beretta!

670
Polițiștii scapă de pistoalele Carpați. În locul lor vor trage cu Beretta! - fondpistolberetta1-1595772222.jpg

Articole de la același autor

"Pistolul Carpați este mai eficient dacă arunci cu el!" - susțineau, de prea multe ori, pe la colțuri, polițiștii. După ani buni în care au tot reclamat că armamentul este depășit, moral și fizic, polițiștii îl pot da la casat. De săptămâna aceasta, în locul pistoalelor Carpați, forțele de ordine de pe stradă vor primi pistoale Beretta.

Începutul lunii iulie a adus polițiștilor noi autospeciale, rebranduite, pentru a putea să gonească după hoți. De asemenea, mai marii de la Ministerul Afacerilor Interne au anunțat demararea procedurilor pentru achiziționarea și distribuirea unor dispozitive audio-video (bodycam-uri), pentru ca toți polițiștii să fie dotați precum în occident.

Un alt element care îi aduce pe oamenii legii mai aproape de colegii din țările dezvoltate îl reprezintă schimbarea armamentului. După aproape 50 de ani în care s-au folosit de pistoale Carpați, polițiștii le vor da la casat.

"Nu au fost puține cazurile în care colegi de ai noștri au căzut la datorie, în urma schimbului de focuri, infractorii folosind arme mult mai moderne și mai puternice decât cele aflate în dotarea polițiștilor. Alarmante au fost inclusiv cazurile de violență înregistrate în perioada stării de urgență, când polițiștii au fost atacați cu săbii, furci, topoare și alte asemenea obiecte periculoase, de către indivizi extrem de periculoși care nu au respectat ordonanțele militare, expunând astfel persoane nevinovate la infectarea cu noul coronavirus.

Așadar, după nenumărate sesizări ale organizațiilor sindicale asupra necesității îmbunătățirii mijloacelor din dotare, dar mai ales a armamentului, Poliția Română a reușit, după mai bine de 46 de ani, să demareze procedura de achiziție a unui număr de 25.000 de pistoale de calibru 9x19 mm și un milion de cartușe la prețuri rezonabile, respectiv 1.630 de lei/pistol și 0,75 bani/cartuș, pentru dotarea exclusivă a polițiștilor de ordine publică și rutieră", au transmis reprezentanții Sindicatului Europol.

XXX

Săptămâna aceasta, vor fi împărțite la inspectoratele județene primele 5.000 de pistoale, din cele 25.000 achiziționate.

"Spre deosebire de pistolul Carpați fabricat în 1974 în al cărui încărcător încăpeau doar 6 cartușe de calibru 7,65 mm, noul pistol Beretta PX 4 cu un calibru de 9 x 19 mm va avea o magazie în care vor încăpea 15 cartușe, înregistrând astfel un progres enorm, întrucât nu de puține ori colegii noștri au rămas fără gloanțe atunci când trăgeau în pneurile autoturismelor folosite la comiterea de infracțiuni, în urmărirea cărora se aflau. De asemenea, au fost dese situațiile în care, din cauza uzurii morale și fizice a pistolului Carpați, au fost înregistrate incidente de tragere atât la antrenamente, cât și în momentul folosirii la intervenții de către polițiști, ca de exemplu blocarea manșonului, percutorul lovea capsa cartușului, chiar și cu siguranța pusă, pistolul descărcându-se accidental ori nu se realiza încărcarea automată după executarea primului foc", au atras atenția reprezentanții Sindicatului Europol. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5289 secunde