Polițiștii rutieri și RAR-ul au luat la puricat taximetriștii

1901
Polițiștii rutieri și RAR-ul au luat la puricat taximetriștii - e2d11e2b2628eebf8a9bccb4b0c04cff.jpg
Polițiștii rutieri constănțeni, împreună cu Registrul Auto Român și Corpul de Control al Primăriei au organizat, ieri, în trafic, o acțiune privind constatarea neregulilor cu care se confruntă taxiurile.
Agenții rutieri au urmărit respectarea legislației de către conducătorii auto, inginerii RAR au verificat starea tehnică a autoturismelor, în timp ce reprezentanții Primăriei au luat la verificat autorizațiile de funcționare.
În prima parte a controlului au fost constatate 17 contravenții, șoferii fiind sancționați cu amenzi în valoare de 1.900 de lei, și au fost reținute cinci certificate de înmatriculare.
"Noi facem aceste acțiuni cu RAR în puncte fixe din județ, dar astăzi ne-am hotărât să facem un control, împreună cu laboratorul mobil, prin municipiul Constanța, cei vizați fiind taximetriștii. Ne-am axat pe ei deoa-rece transportă persoane, iar starea tehnică a autovehiculelor reprezintă un important factor de risc în pro-ducerea accidentelor. De obicei, trei factori conduc la evenimentele rutie-re nedorite: comportamentul șoferului, starea tehnică a mașinii și drumul. Pe primii doi factori am acționat noi azi", ne-a declarat inspectorul principal Ciprian Sobaru.
Printre principalele defecțiuni constatate în urma controalelor de ieri se numără cantitatea peste limită de noxe emisă, cauciucuri uzate, defecțiuni la sistemul de iluminare.
Acțiunea a continuat ieri după-amiază cu un nou raid al polițiștilor rutieri printre taximetriști.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9547 secunde