Polițiștii rutieri se deplasează în licee

164
Polițiștii rutieri au organizat o acțiune de responsabilizare în rândul tinerilor din cadrul Școlii de șoferi "Auto Pif" din municipiul Constanța. 
Această acțiune se înscrie în cadrul Campaniei Naționale "Alege Viața", având drept scop prevenirea accidentelor de circulație datorate conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor stupefiante, de către tinerii șoferi. 
Inițial, oamenii legii au prezentat tinerilor campania, activitățile derulate până în prezent și rezultatele așteptate în urma acestui demers, ulterior aceștia fiind informați cu privire la riscurile la care se expun pe ei, pa-sagerii din autoturism și pe ceilalți participanți la trafic în momentul în care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor stupefiante. De cele mai multe ori, șoferii care au consumat alcool sau substanțe stupefiante comit frecvente încălcări ale normelor de circulație rutieră, respectiv conduc cu viteză excesivă, se angajează în depășiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. 
Totodată, s-a urmărit creșterea gradului de informare a acestora cu privire la fap tul că accidentele se pot întâmpla oricui, că nimeni nu este invulnerabil și că fiecare poate preveni producerea lor.
Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, pe raza județului Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4232 secunde