Polițiștii rutieri la datorie pentru siguranța șoferilor

419
Polițiștii rutieri la datorie pentru siguranța șoferilor - politia2-1356654878.jpg
Pentru asigurarea siguranței traficului rutier, peste 100 de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța vor fi pregătiți să acționeze pentru prevenirea și combaterea oricăror incidente rutiere și să intervină atunci când sunt sesizați cu privire la producerea unor evenimente în trafic, până la începutul anului 2013. 

Pentru o călătorie sigură în condiții de iarnă, polițiștii rutieri le recomandă șoferilor să își doteze mașinile cu anvelope de iarnă, să circule cu viteză adaptată la condițiile meteo-rutiere, să utilizeze luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și a celor de ceață în cazul apariției acestui fenomen. 

De asemenea, păstrați distanța față de mașinile care circulă în față, evitați să acționați brusc mecanismul de direcție și a sistemului de frânare. 

Dacă porniți la drum, echipați-vă mașina cu racletă, lopată și lanțuri. Asigurați-vă că aveți o rezervă de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente și un telefon mobil pe care să-l folosiți în caz de urgență. 

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliția Rutieră le recomandă celor mici să se joace în zone unde nu circulă mașini, în parcuri, pe terenurile de sport, în curtea școlii sau a grădiniței, să nu se deplaseze cu sania pe partea carosabilă a drumurilor. 

După căderea întunericului sau în alte condiții de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor, să traverseze strada numai pe trecerea de pietoni, fără a fugi. 

De asemenea, în intersecțiile unde nu există semafor, traversarea se va face numai pe la colțul străzii, după ce s-a constatat că nu se apropie nicio mașină din ambele sensuri de circulație. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4216 secunde