Polițiștii români, părtași la anihilarea unei fraude de 60 de milioane de euro

171
Polițiștii români, părtași la anihilarea unei fraude de 60 de milioane de euro - lala1437637481-1525782276.jpg

Articole recomandate

Polițiștii români au participat la una dintre cele mai ample operațiuni de anihilare a unei grupări specializate în fraude economice în Europa.


Prejudiciu estimat de oamenii legii este de 60 de milioane de euro. Ancheta a fost coordonată de polițiștii și fiscul din Spania, cu asistență EUROPOL și EUROJUST, dar investigațiile și acțiunile pentru destructurarea grupării au implicat și polițiști din Belgia, Bulgaria, Germania, Ungaria, Italia și Portugalia, anunță un comunicat oficial al Poliției Române.


În timpul operațiunii, în perioada 18-20 aprilie au fost arestați 58 de suspecți în Belgia, Germania, Portugalia și Spania, iar alte 101 sunt fost căutate în mai multe state europene.

De asemenea, au fost confiscate 52 de autoturisme de lux, 400.000 de euro, o armă și mai multe echipamente IT.

Din grupul organizat coordonat de 2 spanioli făceau parte italieni, portughezi și spanioli. Rețeaua includea mai mult de 100 de societăți comerciale (majoritatea administrate de oameni interpuși) din Belgia, Bulgaria, România, Spania și Statele Unite ale Americii.

Toate acestea erau alimentate cu documente false, pentru a evita plata TVA în comerțul electronic de bunuri și în importul de autovehicule de lux. Prejudiciul total cauzat economiei Uniunii Europene prin mecanismul infracțional este de 60 de milioane de euro.

Contribuția Poliției Române a fost realizată prin intermediul ofițerilor specializați în prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și spălării banilor din cadrul IGPR.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1765 secunde