Polițiștii refuză să mai asigure paza alegerilor electorale, pe gratis!

241
Polițiștii refuză să mai asigure paza alegerilor electorale, pe gratis! - imagescaqkzcn8-1346766517.jpg
Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual își exprimă public indignarea față de continuarea - și în actuala guvernare - a practicilor abuzive contra muncii personalului din M.A.I.

Astfel, în comunicatul de presă postat pe pagina web a sindicatului se precizează: "La evenimentele electorale naționale, polițiștii sunt obligați, pe mai departe, să muncească, în afara programului de lucru, din timpul lor legal liber, fără a li se plăti indemnizația prevăzută și pe care o primesc toate celelalte categorii profesionale, implicate în desfășurarea alegerilor, potrivit Hotărârilor de Guvern".
Această indemnizație o primesc statisticienii, informaticienii și, în general, ceilalți membri ai personalului tehnic auxiliar participant care au fost înscriși în HG, de fiecare dată, ca beneficiari de indemnizație nu doar ca executanți de servicii.

"Accentuăm că nici la alegerile locale din iunie și nici la Referendumul din 29 iulie 2012 polițiștii care au asigurat paza secțiilor de vot nu au fost înscriși în HG, pentru a primi îndemnizația de 65 lei/zi, deși conducerea M.A.I. știa că activitatea și responsabilitățile lor vor fi consistente", au continuat sindicaliștii.
În cadrul unei întruniri cu ministrul delegat pentur Dialogul Sindical, Liviu Pop, acesta a considerat justă cererea sindicatului și pe loc, a făcut o evaluare a costurilor din care a reieșit că suma cerută nu ar fi împovărat bugetul alegerilor, mai ales că mai multe milioane de lei rămăseseră necheltuiți și returnați ministerului Finanțelor", au adăugat sindicaliștii.

În același comunicat se mai menționează: "Precizăm că polițiștii care ar trebui să primească îndemnizația de 65 lei/zi sunt solicitați în timpul lor liber și obligați să lucreze pe gratis, de regulă, peste 12 ore/zi. În unele cazuri, după un serviciu continuu de 24 de ore, ei nici nu sunt înlocuiți, din lipsă de personal disponibil. Situația este frecventă, mai ales, în mediul rural, acolo unde polițistul preia, în pază, secția de votare de sâmbătă seara până luni dimineața, când însoțește președintele secției de votate la Biroul electoral, unde trebuie depuse buletinele și procesul verbal.
Constatând că M.A.I., cu rea credință, continuă discriminarea propriului personal, sindicatul nostru a informat în scris, pentru a doua oară, premierul Victor Ponta. În plus, de această dată, vor sprijiniți polițiștii, să recurgă la toate mijloacele eficiente, pentru a nu mai putea fi utilizați abuziv, la muncă neplătită, în timpul lor legal liber.
Conducerea M.A.I. și prim-ministrul trebuie să înțeleagă că munca polițiștilor, la evenimentele electorale, nu reprezintă un cadou, pentru nici o formațiune sau alianță politică".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.38 secunde