Polițiștii locali, cu ochii pe agenții economici. Câți respectă legile în vigoare?

181
Polițiștii locali, cu ochii pe agenții economici. Câți respectă legile în vigoare? - politistiilocalecuochii-1542737415.jpg

Articole de la același autor

Direcția Generală Poliția Locală Constanța a efectuat, zilnic, în ultimele 11 luni, verificări și inspecții comerciale la agenții economici din municipiu. Cu acest prilej, au fost întocmite 998 de procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, de mai bine de zece ori mai multe față de anul 2017, când au fost aplicate doar 92 de sancțiuni.

"Cuantumul sancțiunilor contravenționale aplicate de oamenii legii s-au ridicat la suma de 1.106.000 de lei. Cele mai frecvente abateri de la legislația în vigoare, constatate din 1 ianuarie 2018 până la 20 noiembrie 2018, sunt cele legate de lipsa avizului program de funcționare necesar pentru activități comerciale și de prestări servicii sau a autorizațiilor de funcționare pentru desfășurarea activității de alimentație publică, activități recreative și distractive, complex hotelier, activități economice complementare la același punct de lucru, neafișarea prețurilor de vânzare a produselor comercializate, neafișarea etichetelor de produs în mod corespunzător de către agenții economici, nerespectarea orarului de funcționare prevăzut în actul emis de către autoritatea publică locală, exercitarea unor acte de comerț stradal neautorizat și condiții improprii. De asemenea, au fost verificate și terasele sezoniere și modul de expunere a produselor din unitate, precum și modul de comercializare a produselor din unitate pe terasa amenajată la exteriorul unității de alimentație publică care se fac în baza autorizației de funcționare pentru desfășurarea de activități cu caracter temporar în zone publice sau cu acces public", precizează reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

De asemenea, au fost aplicate și sancțiuni complementare, constând în obținerea avizului program de funcționare în termenul dispus de către agentul constatator sau a autorizației de funcționare, suspendarea activității comerciale până la data autorizării, încadrarea în prevederile legale dispuse în actul administrativ emis de autoritatea publică locală.

v v v

"Polițiștii locali cu atribuții în domeniul activității comerciale vor acționa permanent pentru imprimarea unui comportament comercial corect, bazat pe respectarea unor bune practici și a unui cadru concurențial conform prevederilor legale în vigoare. Pe această cale, recomandăm agenților economici să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale referitoare la prestarea activităților comerciale", mai atenționează cei de la Poliția Locală.

În decursul celor 11 luni ale acestui an, au fost verificați în total 2.215 operatori economici care își desfășoară activitatea comercială pe raza administrativ teritorială a municipiului Constanța și s-a constatat faptul că doar 943 dintre aceștia respectau prevederile legale în vigoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5875 secunde