Polițiștii, legați la mâini de lege. "De câte ori am pus cătușe, de atâtea ori am fost cercetat"

1946
4
Polițiștii, legați la mâini de lege.
Legislația permisivă și de multe ori ambiguă continuă să "șifoneze" imaginea Poliției Române, slăbind din autoritatea agenților. Ultimul exemplu este cazul fostului deputat Cristian Boureanu, care, oprit la un control de rutină, a lovit un polițist și a trântit portiera peste degetele altui agent.


De cealaltă parte, un om al legii a ripostat și l-a lovit cu pumnul pe Boureanu. Abia după câteva zeci de minute de discuții și amenințări, polițiștii l-au încătușat pe fostul deputat și l-au dus la secție. Acum, polițistul care a ripostat riscă să fie anchetat de procurori pentru gestul său. 


După ce în anul 2015 Cristian Bourea-nu s-a luat de polițiștii care l-au oprit pe A2 pentru că rula cu o viteză de 170 de km/h, susținând că oamenii legii stau "la pândă" și că irosesc banii cetățenilor aiurea, fostul deputat a arătat din nou faptul că legea nu este deloc de partea celor care o aplică. La începutul week-end-ului, mașina în care fostul parlamentar se afla ca pasager, pe locul din dreapta-față, a fost oprită în trafic de un echipaj de poliție rutieră din București. Cristian Boureanu, aflat într-o avansată stare de ebrietate, i-a amenințat pe agenții de poliție, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei unui polițist și l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală pe un alt om al legii.


"Cum e să îți aștepți rândul la audieri, alături de hoți și violatori"


Agentul lovit de Boureanu a ripostat cu o lovitură de pumn în zona feței, iar până la încătușarea fostului parlamentar au mai trecut minute bune. De ce? Pentru că polițiștii vor da cu subsemnatul la Parchet chiar și atunci când sunt în autoapărare, iar asta nu face decât să sporească grija oamenilor legii față de comiterea oricărui fel de gest. 


"De câte ori l-am trântit pe vreunul la pământ și i-am pus cătușele, și asta s-a întâmplat de foarte multe ori, cam de tot atâtea ori am fost cercetat de Parchet pentru purtare abuzivă. Chiar dacă de fiecare dată am primit NUP, adică s-a dovedit că am acționat legal, a fost timpul meu liber pierdut și stresul meu. Habar nu ai cum e să îți aștepți rândul la audieri, stând pe o băncuță pe care mai așteaptă tâlhari, hoți, violatori", precizează polițistul Marian Godină.


Deși legislația este de partea polițistului care a reacționat, mai mult ca sigur el va fi audiat de procurori și va sta pe aceeași "băncuță pe care mai așteaptă tâlhari și hoți". Potrivit legii, "pentru înfrângerea acțiunilor agresive și imobilizarea persoanelor turbulente se folosesc procedeele specifice luptei corp la corp și se pot aplica și lovituri cu pumnul, mâinile și picioarele, genunchii, coatele și alte părți ale corpului. Nu este necesară somația în cazul în care polițistul este atacat prin surprindere". 


Comentează știrea

Dragnea
12 iunie 2017
Huooo poliției române

Lăsați că sunt o grămadă de milițieni care o merită cu vârf și îndesat, și pe urmă se întreabă de ce îi urăsc oamenii.

Lasati-i
12 iunie 2017
Politistii sunt slab pregatiti

Am vazut filmuletul si am ascultat cu atentie schimbul de replici intre politist si Boureanu. Inca o data am avut impresia ca baietii astia in uniforma au terminat pregatirea la Scoala de maici/calugarite.Mi-a fost rusine mie de situatia acestui politist.Nu stiu daca legea le da voie sa raspunda provocarilor verbale facute de infractor.Politistul s-a purtat ca o țata.L-a amenintat pe Boureanu,l-a jignit,l-a provocat si mai mult,l-a iritat.Daca politistul mai scuipa si seminte sau manca floricele de porumb se incadra bine in profilul tip al unei mahalagioace de cartier,ca "mahalagioi" nu pot sa spun.Cand noi spunem ca astia sunt militieni si nu politisti voi aveti impresia ca facem bascalie de ei.De ce sunt militieni ? Pentru ca militienii au crezut mereu ca fac parte dintr-o elita,s-au crezut oameni superiori,au crezut ca uniforma de militian baga spaima in toata lumea.Mama nu a avut nicio problema cu legea in toata viata ei.Cand venea militianul la poarta ca sa verifice cartea de imobil ,mama incepea sa tremure toata de frica in fata plutonierului.Spaima de militie/securitate intrase in oasele ei.Spaima era institutie de stat.Pe spaima se mizeaza si azi.Am deschis un magazin cu acte in regula in anul 1992(pe sos Mangaliei).Primul om care a intrat in magazin a fost sectoristul de cartier(militianul) care a lasat vorba vanzatoarei sa ma prezint la sectie a doua zi.M-am dus la sectie.Acolo sectoristul si-a cerut drepturile,mi-a cerut taxa de protectie.Militianul a vrut sa-mi arate ca el era seful in cartier.A vrut sa-mi arate cine este seful pe strada mea si la cine trebuie sa ma inchin chiar daca nu sunt un pacatos.Astia au fost si astia sunt militienii de ieri si de azi.Nici psihologic ei nu sunt pregatiti. Greata !

a gresit
12 iunie 2017
politistul

Politistul a gresit. Am avut impresia ca erau doi vagabonzi, golani de cartier,care se amenintau reciproc. Politistul ar fi trebuit Sa se comporte profesionist si sa nu-l provoace, la randul sau, pe cap sec boureanu. Ci sa-l incatusrze si sa-i intocmeasca dosar penal ptr ultraj. Nu sa se apuce sa-i aplice corectii, mai ales ca era si filmat. A actionat ilegal si acum e firesc sa fie cercetat si chiar sanctionat. Desigur ca si boureanu trebuie sa plateasca ptr atitudinea sa.

CETATEAN
12 iunie 2017
soferul

IIn ce calitate era Boureanu? Politistii trebuiau sa stea de vorba cu soferul.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4478 secunde