„Polițiștii judiciari sunt plătiți prost, de ani buni! Acum vă interesează de soarta lor?”

694
„Polițiștii judiciari sunt plătiți prost, de ani buni! Acum vă interesează de soarta lor?” - politiajudiciara-1618942413.jpg

Articole de la același autor

Trecerea polițiștilor judiciari în subordinea parchetelor, referitor la care au apărut tot mai multe informații în spațiul public, în ultima perioadă, trebuie analizată cu simț de răspundere, au atras atenția sindicaliștii din cadrul Sindicatului Europol.

Pe de o parte, sindicaliștii au punctat văditul interes manifestat de Ministerul Afacerilor Interne față de o categorie de polițiști de pe care o ignoră de ani buni. Este cunoscut faptul că, în ultimii ani, Poliția Judiciară a intrat într-un „con de umbră”, iar profesioniștii care rezolvă dosarele penale, crimele, tâlhăriile sau furturile au reclamat că sunt plătiți mai prost decât colegii de la ordine publică. „Pentru a fi mai expliciți, vă facem cunoscut faptul că un agent de poliție cu o vechime de 20 de ani, plătit pe funcția maximă, care își desfășoară activitatea în cadrul structurilor de investigații criminale, este remunerat cu „fabuloasa” sumă netă de 160 lei ca „spor de suprasolicitare neuropsihică”. Acesta este modul în care MAI, respectiv Guvernul României prețuiesc valoarea unui polițist din cadrul acestor structuri și importanța muncii sale, în contextul în care soluționează sute de dosare în care se recuperează prejudicii de sute de mii de euro, ori sunt cercetate infracțiuni comise cu violență de diverse persoane ori chiar grupări infracționale. Iar toate aceste activități generează efort, stres, riscuri și nopți nedormite și, de ce nu, teama de a nu mai ajunge viu acasă în sânul familiei”, au arătat sindicaliștii.

În ceea ce privește oportunitatea trecerii structurilor de poliție judiciară în subordinea directă a Ministerului Public, este necesară o analiză. „În 95,3% din cauzele penale, cercetările sunt efectuate de lucrătorii de poliție judiciară, iar dubla subordonare a acestora, din punct de vedere administrativ și în ceea ce privește activitatea de urmărire penală, către instituții care pot avea priorități diferite, conduce la diminuarea eficienței acestei structuri”, au mai arătat sindicaliștii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4912 secunde