Polițiștii ies din nou în stradă și pun "tunurile" pe politicieni. "Își bat joc de noi"

4187
2
Polițiștii ies din nou în stradă și pun
Nemulțumiți de faptul că li s-au promis multe, dar în realitate nu au primit nimic, oamenii legii încep săptămâna cu pichetări, în fața sediilor PSD din București și restul țării. Sindicatul cu cea mai mare reprezentativitate din Poliție anunță că va scoate în stradă 20.000 de polițiști în cadrul protestelor ce vor avea loc după pichetări. 


Polițiștii se consideră categoria bugetară cea mai dezavantajată în urma negocierii și discuțiilor, fie că vorbim despre Legea Salarizării sau mai multe drepturi privind Statutul polițistului. Ultima nemulțumire a oamenilor legii are legătură cu înghețarea angajărilor în sistemul de stat, în condițiile în care la nivelul Afacerilor Interne există un deficit de personal de aproximativ 18.000 de oameni. 


Întrucât sindicaliștii consideră guvernarea PSD incapabilă să le ofere polițiștilor drepturile cerute ani în șir, săptămâna va începe cu agenți care vor picheta sediile partidului din întreaga țară. După pichetări se anunță miting-uri de amploare. "Declanșăm în toată țara pichetări ale sediilor PSD, pentru salarizarea precară din Ministerul Afacerilor Interne și bătaia de joc pe care o aplică polițiștilor. Suntem tratați cu indiferență și își bat joc de noi. Acum vom începe cu pichetările și apoi urmează mitingurile, vor ieși în stradă 20.000 de polițiști", ne-a precizat Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual. 


Printre cele mai grave probleme semnalate de sindicaliști se numără salarizarea precară din MAI, raportată la realitățile economice actuale și subfinanțarea instituției. "În pofida unor măsuri luate anul acesta, acestea nu au condus și nu vor conduce la o majorare semnificativă a nivelului nostru de trai. Subfinanțarea MAI incumbă atât un deficit real de personal, de circa 20.000 de oameni, cât și nevoia de a menține în funcțiune unele sedii și autospeciale uzate, fapt ce atrage multiple riscuri pentru polițiști", mai susțin reprezentanții SNPPC.


O altă problemă extrem de deranjantă pentru polițiști este permanența sau munca în afara orelor de program. Agenții de poliție, cu precădere cei din zonele rurale, asigură intervenția la domiciliu chiar și atunci când sunt liberi, fiind plătiți cu 80 bani pe oră. Până la apariția ordinului de ministru care să reglementeze intervenția la domiciliu, oamenii legii lucrau pe gratis. 


O premieră în acest sens poate fi considerată decizia lui George Stoean, liderul SNPPC Teleorman, care a refuzat să meargă în patrulare pentru că era în timpul liber. "Sunt în timpul liber, alături de familie. Nu sunt nominalizat ca echipă operativă, nu s-a instituit vreo stare de urgență sau necesitate, așa că...", își explică polițistul de frontieră gestul.


Comentează știrea

Sulica
10 iulie 2017
Parerea mea!

Ministerul si toate IPJ urile sunt pline de personal TESA, in operativ lucrand cca.1/3. Reduceti birocratia si treceti-i in strada, atunci vor fi destui.

Alex
10 iulie 2017
Ptr agentul 007

Nu te tine nimeni sa nu iti gasesti alt loc de munca, dar munca e grea.

Pagina a fost generata in 0.4866 secunde