Polițiștii din țările UE pot efectua misiuni la frontieră pe teritoriul României

3521

Articole recomandate

Polițiștii din statele membre ale Uniunii Europene vor avea dreptul să efectueze, cu armament propriu, dar împreună cu polițiști români, misiuni comune pe teritoriul României pentru controlul frontierei și combaterea criminalității transfrontaliere, în baza unui proiect de lege adoptat de Guvern
Proiectul de lege, adoptat în ședința de ieri a Cabinetului, a fost transmis Parlamentului pentru a fi dezbătut în procedură de urgență.
Potrivit ministrului Administrației și Internelor, Vasile Blaga, proiectul de lege face parte din planul de măsuri prioritare pe care România trebuie să le îndeplinească pentru integrarea în Spațiul Schengen și stabilește modul de acordare a asistenței polițienești pentru exercitarea eficientă a acțiunilor de control și supraveghere la frontiera de stat.
"Este reglementată posibilitatea ca agenți ai autorităților competente din statele membre ale UE să participe la operațiuni comune pe teritoriul României. Reglementăm aici și modul în care pot veni cu armamentul lor, modul în care sunt cazați, modul în care răspund pentru faptele lor pe teritoriul României în misiuni de aplicare a legii", a spus Blaga, în ședința de guvern.
Proiectul de lege stabilește totodată reguli privind schimbul de informații care pot fi puse la dispoziția autorităților competente din statele UE, termene de răspuns la cererile de asistență, reglementând inclusiv situațiile în care autoritățile române pot refuza acordarea de asistență în domeniu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9244 secunde