Polițiștii din Constanța s-au dotat: pistoale scoase din țiplă, mașini și body-camere!

1383
Polițiștii din Constanța s-au dotat: pistoale scoase din țiplă, mașini și body-camere! - fondprintdotaripolitie3-1603206240.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni s-au înnoit. În ultimele luni, au primit sute de pistoale Beretta, pentru a înlocui „bătrânele” Carpați, aproximativ 150 de autospeciale rebranduite după modelul celor din Germania și Anglia circulă pe șoselele județului, iar suspecții care vor mai încerca să fugă cu mașinile vor avea surpriza să le fie blocate vehiculele!

Un amplu proiect pentru înnoirea Poliției Române este în desfășurare. La nivel național, este vorba despre peste 5.000 de autospeciale, colantate după o grafică nouă, care copiază modelele folosite de forțele de ordine din alte state europene, dar și despre aproximativ 6.000 de body-camere, peste 20.000 de pistoale Beretta, și mii de căști de protecție, veste antiglonț, maiouri de protecție și bastoane cu electroșocuri. Toate aceste echipamente erau necesare, căci, așa cum au atras atenția polițiștii în repetate rânduri, forțele de ordine erau deficitare la aceste capitole. Autoturismele aveau zeci de ani de funcționare, multe fiind în prag de casare, cât despre pistoale… nu de puține ori oamenii legii reclamau că erau mai „bătrâne” și decât cei mai experimentați polițiști și că aveau deja defecte care le făceau dificil de folosit.

Ce dotări au ajuns, în ultimele luni, la IPJ Constanța

Asemenea colegilor din întreaga țară, și polițiștii constănțeni s-au înnoit. „Anul acesta, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au fost recepționate 147 de autovehicule noi, dintre care 15 au fost primite săptămâna trecută. Autospecialele sunt destinate muncii operative și au fost repartizate în special polițiștilor de ordine publică și rutieră. De asemenea, în vederea îmbunătățirii dotării polițiștilor au fost recepționate până în prezent 813 pistoale Beretta, calibru 9x19 mm”, a precizat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Totodată, anul acesta au mai sosit la Constanța 110 căști de protecție cu vizor, 35 de veste antiglonț și 170 de maiouri de protecție, dar și 110 bastoane cu electroșocuri.

„Au fost recepționate, de asemenea, 171 de body-camere, ce au intrat în dotarea polițiștilor care intervin primii la evenimente și interacționează în mod curent cu cetățenii. Polițiștii vor înregistra audio-video interacțiunile cu cetățenii, în scopul prevenirii comiterii de comportamente antisociale, ultraje sau abuzuri”, a mai arătat reprezentantul IPJ Constanța.

Dispozitive pentru oprirea șoferilor fugari

Pentru că în ultimii ani s-a observat înmulțirea cazurilor în care șoferii nu opresc la semnalele polițiștilor ci, din contră, călcă apăsat pedala de accelerație, oamenii legii s-au dotat cu dispozitive menite să încurce planurile de fugă ale suspecților. „În dotarea polițiștilor constănțeni au intrat 13 complete de blocare a trecerii auto, ce vor fi folosite în cazul celor despre care există indicii că ar fi comis infracțiuni și care nu se conformează semnalului de oprire al polițistului rutier. Aceste dispozitive au rolul de a preveni producerea de evenimente grave, prin blocarea vehiculului”, a adăugat Andreea Iliescu.

Achizițiile sunt realizate din fondurile Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul demersurilor pentru îmbunătățirea intervențiilor și serviciului pus în slujba comunității.

Echipamente noi și la Poliția de Frontieră

Dotări noi sunt și la Poliția de Frontieră Română. După achiziționarea de vehicule cu termoviziune, până la sfârșitul lunii noiembrie polițiștii de frontieră vor fi dotați și cu 3.000 de dispozitive tip body-cam. Aceste dispozitive de înregistrare vor fi folosite în timpul legitimării persoanelor, a conducerii lor la sediile poliției de frontieră, la oprirea vehiculelor, la efectuarea controalelor corporale și a bagajelor.

De asemenea, urmează să fie achiziționate și pentru polițiștii de frontieră veste anti-înjunghiere și 5.000 de pistoale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4464 secunde