Polițiștii de la Rutieră, în control pe autobuzele CT BUS: "Purtați măști?"

774
Polițiștii de la Rutieră au ieșit în stradă, vineri dimineață, și au luat la rând mijloacele de transport în comun, atât cele ale CT BUS, cât și cele spre localitățile limitrofe municipiului Constanța, pentru a verifica dacă pasagerii poartă măști de protecție. Astfel de verificări vor avea loc, zilnic, de acum înainte, a anunțat șeful Serviciului Rutier Constanța.

Numărul cazurilor confirmate cu noul coronavirus este în creștere îngrijorătoare, de la o zi la alta. Drept pentru care, dacă până de curând forțele de ordine împărțeau mai mult sfaturi decât amenzi și "sancționau" cu avertismente pe cei care erau depistați că nu respectau măsurile restrictive, la începutul acestei luni situația s-a schimbat. Pe de o parte și măsurile au fost înăsprite, fiind impusă obligativitatea de a purta măștile de protecție și în mai multe spații deschise, pe de altă parte, au loc numeroase acțiuni prin care se urmărește respectarea măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului.

Astfel, de curând și polițiștii rutieri s-au alăturat polițiștilor locali și jandarmilor care verifică dacă se respectă măsura impusă încă de la debutul stării de alertă, și anume purtarea măștii de protecție în mijloacele de transport în comun. Vineri dimineață, polițiști rutieri au organizat o acțiune pe Șos. I. C. Brătianu, în cadrul căreia au verificat atât autobuzele CT BUS, cât și microbuzele și autobuzele care fac curse în județ. Rezultatul a fost unul îmbucurător, din zeci de mașini verificate fiind aplicate doar șapte amenzi contravenționale.

Astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare, a subliniat comisarul șef Constantin Stoian, șeful Serviciului Rutier Constanța. "În fiecare dimineață și după-amiază desfășurăm activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor prevăzute de Legea 55/2020, respectiv pe mijloacele de transport în comun, pentru a verifica dacă cetățenii înțeleg să poarte masca de siguranță. În această dimineață au fost constatate un număr de șapte contravenții. Suntem încântați de faptul că oamenii au respectat regulile. Cei care nu poartă măști motivează spunând că nu au farmacii în imediata apropiere a stațiilor de îmbarcare. Dar le-am oferit noi măști de protecție. Astfel de acțiuni vor continua până ne vom asigura că toți cetățenii au înțeles și vă vor putea măști de protecție. Numărul de cazuri este în creștere și încercăm să prevenim infectarea altor cetățeni", a afirmat comisarul șef Constantin Stoian. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6119 secunde