Polițiștii de la Rutieră acuzați de corupție o iau de la capăt

964
2
Dosarul civil având ca obiect acțiune în răspundere delictuală în care reclamanți se află 34 de polițiști de la Serviciul Poliției Rutiere care, în 2009, au fost acuzați de fapte de corupție, a fost trimis, ieri, de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție, spre rejudecare la Judecătoria Constanța. Aceștia ceruseră câte 50.000 de lei fiecare daune morale pentru că le-a fost încălcată prezumția de nevinovăție în ceea ce îi privește prin comunicarea de către Parchet a datelor personale. Magistrații de la Tribunal stabiliseră ca polițiștii să primească câte 25.000 de lei, și câte 3.000 de lei drept cheltuieli de judecată, iar judecătorii Curtea de Apel Constanța menținuseră decizia colegilor lor. Procesul o va lua însă de la zero, de această dată pornind de la Judecătoria Constanța.
Mai exact, ieri, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis respingerea excepției nulității recursului declarat de reclamanți invocată de Ministerul Justiției, admițând în schimb recursurile declarate de Andrei Bogdan Călugăru, Liviu Iulian Conduleț, Cosmin Cristian, Marian Drăguț, Paul Mihail Ciolpan, Marius Ivan, Ervin Tulei, Alexandru Ivanov, Daniel Cociu, Alexandru Ianțoc, Răzvan Viorel Țigănuș, Cornel Ionuț Drăghici, Anatoli Trifanov, Marian Gabriel Ciubotariu, Bogdan Lucian Cojocaru, Ciprian Enache, Gheorghe Gabriel Rădulescu, Mihai Alexandru Manea, Marian Adrian Chisoiu, Gigi Cristian Rușescu, Daniel Andrei Mircea, Elvin Cadîr, Dumitru Iulian Maxim, Enis Vuap, Cristian Nazarovici, Romeo Georgian Gănuț, Ion Zorilă, Edvin Osman, Cristina Vihodiță (Gherlan), George Busuioc, Florin Marius Bîlcă, Gheorghe Costea, George Eduard Nițuleac și Răzvan Scurtu, de pârâții Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice prin Direcția Generală a Finanțelor Publice Constanța și de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva decizia Curții de Apel și a sentinței civile nr. 1129 din 17 iunie 2010 a Tribunalului Constanța, trimițând cauza spre rejudecare la Judecătoria Constanța. Decizia este irevocabilă.
Agenții de poliție au susținut în plângerea formulată către instanțele judecătorești că le-a fost lezată onoarea și demnitatea prin faptul că procurorii i-ar fi declarat vinovați de fapte de corupție înainte ca judecătorii să pronunțe o sentință definitivă. "Marele" dosar de corupție s-a "destrămat" la scurt timp însă din cauza unor vicii descoperite de magistrații Curții de Apel Constanța.

Comentează știrea

ulea
16 noiembrie 2011
spagarii de la rutiera

spagarii sunt vinovati dar au fost eliberati pentru {grave} vicii de procedura...INTERESANT!

nicu
16 noiembrie 2011
stiu 3 dintre ei

Cociu, Nituleac si Tiganus, daca domnii procurori le insceneaza ceva sau sa-i urmareasca cu camera ascunsa or sa vada ca nu s-au potolit, ca tot la spaga trag. Dar se pare ca viciul de procedura e calea cea mai buna sa ajungi "curat ca lacrima". Poate domnii judecatori au masini si se plimba prin zonele lor de actiune, ca sa se convinga singuri de cinstea lor!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Eveniment : Focuri de armă la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.1867 secunde