Polițiștii de la Biroul Siguranța Școlară, prezenți printre elevi, cu sfaturi

259

Articole de la același autor

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu specialiști ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane și jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, au desfășurat, joi, 25 noiembrie, activităţi preventiv-educative la sediul unităților de învățământ din municipiul Constanța.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii au stat de vorbă cu elevii, acestora fiindu-le prezentate modalități de soluționare non-agresivă a conflictelor, precum şi noțiuni juridice privind răspunderea penală şi consecințele comiterii unor fapte antisociale.

Totodată, polițiștii au avut în atenție prevenirea unor comportamente ce vizează aspecte de discriminare și excludere socială, care pot fi legate de apartenența la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată.

Prin exemple și situații concrete, polițiștii au dorit să-i convingă pe elevi că atitudinea lor face de cel mai multe ori diferența între violență și toleranță. Totodată au fost încurajați să evite conflictele și orice formă de agresivitate.

Pentru prevenirea violenței în școli, polițiștii fac următoarele recomandări: „Fiți atenți când vă alegeți prietenii. Evitați tovărășia persoanelor violente sau conflictuale. Nu vă lăsați influențați de ceilalți. Analizați singuri riscurile la care vă expuneți, pe baza educației primite și a propriei experiențe. Spuneți-le prietenilor voștri să nu răspundă cu violență la provocările altor grupuri de copii și atrageți-le atenția asupra consecințelor comiterii de fapte antisociale. Dacă sunteți jigniți sau deveniți victime ale comportamentului violent al unor colegi sau al persoanelor din anturaj, anunțați profesorii, părinții sau poliția, pentru a fi ajutați. Fiți prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute, pentru a nu fi manipulați să comiteți infracțiuni sau să deveniți victima acestora. Dacă intrați într-o dispută cu un coleg, fiți primul care renunță. Amintiți-vă că urmarea acestui conflict poate duce la rănirea dumneavoastră”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9822 secunde