Polițiștii de frontieră români au salvat peste 50 de persoane, în Marea Egee

191
Polițiștii de frontieră români au salvat peste 50 de persoane, în Marea Egee - politistii-1505231119.jpg
Polițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflați în misiune FRONTEX în cadrul Operațiunii Maritime Comune "POSEIDON SEA 2017", au salvat, pe timpul patrulării în apele Mării Egee, 54 de persoane, dintre care 19 copii și 16 femei, care se aflau pe o ambarcațiune ce risca să se scufunde. Persoanele salvate au fost transportate și predate în siguranță autorităților din Portul Chios, pentru efectuarea procedurilor specifice. 


Persoanele se aflau într-o ambarcațiune gonflabilă de mici dimensiuni, cu motor, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta către apele teritoriale ale Greciei. După evaluarea situației la fața locului și având în vedere supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul de a se scufunda, polițiștii de frontieră români au demarat acțiunile de salvare. 


La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate în total 54 de persoane - 19 bărbați, 16 femei și 19 copii, care provin din Siria, Irak și Afganistan. Polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.). 


Este prima operațiune de salvare desfășurată de echipajul navei MAI 1104 de la detașarea în Grecia, începând cu data de 29 august, când ambarcațiunea Gărzii de Coastă a preluat ștafeta de la nava maritimă MAI 1101, care a desfășurat acțiuni de supraveghere și control la frontierele maritime ale Greciei, timp de patru luni. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5066 secunde