Polițiștii de frontieră de pe nava "Ștefan cel Mare" au salvat 119 migranți, în Marea Mediterană

299
Polițiștii de frontieră de pe nava

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră de pe nava "Ștefan cel Mare" MAI 0201, aflată în misiune în Italia, în cadrul Operațiunii Maritime Comune "EPN TRITON 2015/TRITON 2016", coordonată de Agenția FRONTEX, au salvat 119 migranți, din care 34 minori, care se aflau pe o barcă gonflabilă de mici dimensiuni, în Marea Mediterană.

 În data 26 ianuarie 2016, în jurul orei 18.00, nava MAI 0201 "Ștefan cel Mare", aflată în misiune de patrulare, în cadrul Operațiunii Maritime Comune EPN TRITON 2015/TRITON 2016, a primit o solicitare din partea MRCC Rome (Centrul Maritim de Coordonare) pentru a salva aproximativ 100 de persoane aflate pe o ambarcațiune gonflabilă care se afla în pericol de scufundare în apele internaționale ale Mării Mediterane.

În jurul orei 22.00, nava "Ștefan cel Mare" a Poliției de Frontieră Române a localizat ambarcațiunea gonflabilă, la bordul căreia se aflau peste 100 de persoane.

În urma evaluării situației de la fața locului (temperatură scăzută, supraaglomerarea bărcii și riscul iminent de a se scufunda) polițiștii de frontieră români au decis ca persoanele să fie aduse la bord. Astfel, toți cei 119 imigranții au fost transferați la bordul navei "Ștefan cel Mare", unde personalul Poliției de Frontieră Române le-a acordat asistență și primul ajutor.

Imigranții erau deshidratați și prezentau semne de hipotermie. Toți erau bărbați, dintre care 34 minori, au declarat că provin din Gambia, Senegal, Guineea Bissau, Liberia, Camerun, Sierra Leone și Mali și că intenționau să ajungă în Spațiul Schengen.

Nava Poliției de Frontieră a ajuns in data de 27.01.2016, în jurul orei 17.00 (ora Italiei), în apropierea portului Lampedusa, unde imigranții au fost preluați de ambarcațiunile autorităților italiene.

Pe timpul îmbarcării migranților la bordul MAI 0201, în timpul deplasării la locul de debarcare, cât și pe timpul debarcării (activități desfășurate pe mare), nu au fost probleme, activitățile desfășurându-se în siguranță atât pentru migranți, cât și pentru echipaj.

La finalizarea acțiunii de salvare, nava "Ștefan cel Mare" MAI 0201 și-a reluat misiunea în cadrul operațiunii Frontex.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3966 secunde