Polițiștii dau cărțile pe față. "Ne trimit la moarte sigură, fără dotări, cu legi neadecvate, cu sicrie pe roți, singuri în patrulă"

9548
4
Haos total în Ministerul Afacerilor Interne, după ce polițiștilor li s-au promis măriri salariale de 10% și angajarea a 4.000 de oameni, deși situația pensiilor rămâne în continuare incertă.


Oamenii legii s-au săturat de incapabilitatea ministrului de a rezolva o serie de nereguli din sistem, în condițiile în care Carmen Dan a avut la dispoziție aproximativ 7 luni pentru a întreprinde demersurile necesare pentru rezolvarea problemelor. În consecință, polițiștii anunță că vor ieși cât mai repede în stradă, pregătindu-se ample acțiuni de protest. 


Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat la începutul săptămânii că salariile polițiștilor vor crește cu 10%. Ea a precizat că pregătește actul normativ pentru ședința de Guvern din această săptămână și că majorarea se va aplica din momentul intrării în vigoare a acestuia. Mărirea salarială de 10% înseamnă pentru polițiști aproximativ 70-80 lei în plus lunar. De asemenea, Carmen Dan anunță că vor fi angajați 4.000 de oameni în sistem și că pensionarea din MAI în condițiile actuale se va mai putea face până în 15 septembrie.


"Avem un deficit foarte mare în MAI. Trebuie să luăm toate măsurile necesare pentru a acoperi acest deficit și în sensul acesta ne-am mobilizat. Am avut o discuție cu premierul și, da, sunt soluții pentru ca în perioada imediat următoare să aducem în sistem în jur de 4 mii de angajați și să intervenim cât se poate de concret pentru dotarea cu echipamente de intervenție, în primul rând, a polițiștilor de ordine publică", a precizat Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne. 


Reacția polițiștilor nu a întârziat să apară și sunt anunțate ample mișcări de protest, luând în considerare că nu a survenit nicio schimbare în sistem de la instalarea ministrului Carmen Dan la șefia Afacerilor Interne, la începutul acestui an. Sindicaliștii au cerut în repetate rânduri dotări mai bune, protecție, venituri pe măsura riscurilor și o lege a pensiilor care să determine oamenii legii să rămână în sistem. 


"O să ne omoare cu zile. Ne sacrificăm viața și libertatea în condiții de mizerie, cu venituri de toată jena. Sincer, cred că au ceva cu noi și cred că și-au propus să-i ucidă pe toți polițiștii și militarii. Spun asta pentru că ne trimit la moarte sigură, fără dotări, cu legi neadecvate, cu sicrie pe roți, singuri în patrulă. Aceste măriri salariale sunt doar o încercare de anesteziere a unei situații, la fel ca Ceaușescu la balcon în ultima sa încercare. Probabil că acesta e scopul lor, să scape de polițiști. Îi incomodează în afacerile lor ilegale și în furtișagurile lor", a declarat, pentru "Cuget Liber", Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatului Europol Constanța. 


Comentează știrea

okila
1 august 2017
politisti

dar cati politisti ati vazut omorati de banditi ?mai multi au murit beti in accidente de masini sau au cazut de la etajul vilei,nu de alta dar daca as fi picat de pe marte m-ar fi apucat plansul afland ca majoritatea, cea saraca, au pensii sub 5000 de roni adica 4999 probabil ,in special cei de la serviciul de pasapoarte,inmatriculari auto,caziere,arhive etc

Andrei
1 august 2017
Politie

Să fii omorât cu peste 10 lovituri de cuțit în gât sau sa fii omorât în postul de politie sau târât 600 de metri până intr un gard unde ești izbit cu capul de ciment, da, ai dreptate, acești oameni nu au fost uciși de bandiți. Adevărul este că polițiștii sunt posesori de vile...si acelea cu etaj de la care sa cada. Ministerul de interne este cel mai mare angajator, asta înseamnă că o mare parte din cei care lucrează la stat trăiesc o viața de lux. Așa este când habar n ai despre ce vorbești de totuși o faci

esti prost
1 august 2017
poltie

Dar de politicienii astia de rahat nu pute.ti comenta nimic ratatilor. Intotdeauna este vina politistului k cere o lege care sa il sprijine in interventiile solicitate de cetatenii de rahat ca voi sau ca isi cer salarii pe masura pericolului la care sunt expusi in fiecare serviciu si care sunt mai mici de zeci de ori decat ale parlamentarilor analfabeti care i.ati votat. Sa ma pis pe voi

ion
2 august 2017
tupeu

mai politistilor nu va mai plangeti si nu va vaicariti , cand v-ati angajat sau cand v-ati dus la scoala de militieni ,stiati ce va asteapta ,sau nu .....v-ati gandit numai la beneficii haine,bani, tupeul vostru e fara limita .sper ca cel ce se plange ca nu este multumit de salariu sa plece . apropo voi stiti cate crime , furturi cu autor necunoscut sunt, civili cui trebuie sa se planga ...

Pagina a fost generata in 0.569 secunde