Polițiștii constănțeni sunt neputincioși în fața infractorilor mascați care inițiază atacuri armate

630
Polițiștii constănțeni sunt neputincioși în fața infractorilor mascați care inițiază atacuri armate - 862690c612c4c41a2ddceb9bf7a5c848.jpg
Polițiștii constănțeni bat pasul pe loc în cazul atacului de la Banca Comercială Carpatica, petrecut, în urmă cu două săptămâni, în zona Casei de Cultură.
De altfel, acesta nu ar fi primul dosar peste care, în curând, se va așterne praful, ținând cont că există deja precedente în acest sens. Deși, inițial, s-a vehiculat că oamenii legii lucrează la portretele robot ale acelora care i-au amenințat pe angajații băncii cu pistolul, iar apoi au fugit cu 69.000 de lei, se pare că totul nu a fost decât praf aruncat în ochii jurnaliștilor.
Mai mult, deși în ziua jafului șeful Poliției Române a trimis la Constanța doi specialiști în Investigații Criminale, nici prezența acestora nu a dus la vreun rezultat favorabil, inducând ideea că polițiștii sunt neputincioși în asemenea cazuri.
Pe de altă parte, ținând cont că astfel de persoane mascate au mai acționat pe raza județului nostru și nu au fost prinse, probabil este încurajator faptul că ei pot acționa oricând doresc pentru că, oricum, oamenii legii nu-i pot prinde.
În tot acest timp, șeful IPJ Constanța, comisar șef, Aurelian Zaheu, este nelipsit la toate sindrofiile și tăierile de panglici.
Prezența sa la astfel de eve-nimente nu ar da loc la interpretări dacă el ar fi prezent la fel de frecvent, în stradă, acolo unde se petrec infracțiunile pe care subordonații săi ar trebui să le soluționeze.
Redăm mai jos, doar câteva dintre cazurile care se află în evidența Poliției din județul Constanța și care nu au fost soluționate.

Doi mascați au jefuit
o casă de schimb valutar din Mangalia
Casiera unei case de schimb valutar din Mangalia a fost atacată, în luna decembrie a anului trecut, în timp ce se afla la serviciu, de doi bărbați mascați, care au sustras din seif aproximativ 45.000 de lei.
Fapta s-a petrecut în jurul orei 8,25, în momentul în care Ana Maria Pârvu a deschis ușa și a intrat în casa de schimb valutar "M&S" din Mangalia.
Din înregistrările stocate pe camerele de luat vederi am-plasate în incinta casei de schimb valutar a reieșit că două persoane care purtau cagule au atacat-o pe salariată și au amenințat-o cu un pistol despre care se crede că este de jucărie.
Primele indicii arătau că autorii ar fi urmărit-o pe casieră, care nu ar fi respectat unele proceduri, și, în momentul atacului, se afla la distanță de butonul de panică.
Polițiștii au stabilit că, în urma amenințărilor, femeia a fost obligată să le dea făptașilor aproximativ 45.000 de lei, care se aflau într-un seif. Hoții au pus banii într-o pungă de plastic și au fugit cu un autoturism în care se afla un complice.
La casa de schimb valutar s-a deplasat o echipă de crimi-naliști și conducerea Poliției Mangalia, pentru prelevarea de  probe și efectuarea de cercetări, pentru a stabili împrejurările în care s-a produs atacul. În mo-mentul de față, totul a rămas un mister pentru cei care sunt plătiți să-i găsească pe atacatori.

Doi indivizi înarmați cu
o sabie au jefuit o altă casă de schimb valutar
Casiera unei case de schimb valutar din Constanța a ajuns la spital rănită la cap, după ce, în luna ianuarie 2009, a fost atacată de doi indivizi, în timpul orelor de serviciu.
Bocea Enache, de 50 de ani, se afla, în jurul orei 12,00, la serviciu, la o casă de schimb valutar, situată în zona Pod Butelii, la parterul complexului BIG.
La un moment dat, femeia s-a trezit peste ea cu doi indivizi care aveau pe cap glugile unor hanorace, iar fețele acoperite cu fulare.
Unul dintre ei purta în mână o sabie artizanală fără tăiș. Indivizii au început să țipe la casieră să le dea toți banii pe care îi are asupra sa.
Speriată și șocată de cele întâmplate, femeia nu a reac-ționat. Drept urmare, cel cu sabia a lovit-o în cap, până ce ea a căzut la podea, în timp ce al doilea individ a început să adune banii din încasări.
Totul s-a petrecut foarte rapid, atacatorii fugind cu 25.900 de lei, 2.000 de euro și 800 de dolari.
La rândul ei, casiera a ieșit în fața casei de schimb valutar pentru a cere ajutor, însă s-a prăbușit la pământ.
Trecătorii au intervenit și au sunat la Poliție și la Ambulanță.
Oamenii legii au luat probe de la fața locului și, de atunci, cazul a rămas o necunoscută pentru polițiști.

Casiera de la o casă
de schimb valutar
din Medgidia, amenințată de un mascat
Tot în luna ianuarie 2009, o casă de schimb valutar situată chiar în fața Judecătoriei din Medgidia a fost jefuită de un bărbat mascat cu o cagulă.
Tâlharul a intrat în casa de schimb valutar și, după ce a amenințat-o cu o umbrelă pe casiera Doina Mircea, de 35 de ani, a sustras dintr-un sertar al tejghelei suma de 310 dolari și 18.000 de lei, după care a fugit. Receptivi, oamenii legii au venit la fața locului și au strâns probe, care stau stocate prin cine știe ce dosar, deoarece mascatul nu a fost prins nici până în ziua de azi.

Jaf armat în 32 de secunde la Banca Carpatica
Banca Comercială Carpatica a fost luată cu asalt, pe 29 mai, de doi bărbați mascați care au reușit să fugă cu 69.000 de lei după ce au amenințat-o pe una dintre casiere cu un pistol.
Indivizii au intrat la scurt timp după ce banca, din zona Casei de Cultură, a fost deschisă publicului. În instituție se aflau opt angajați și un client, care au rămas blocați atunci când au văzut că unul dintre mascați are asupra lui un pistol cu care o amenință pe casieră să-i dea toți banii. De frică, nimeni nu a ripostat.
În tot acest timp, unul dintre atacatori îl ținea imobilizat pe paznic, amenințându-l cu un baston, în timp ce al doilea lua banii din sertarul casieriei.
Cei doi mascați au acționat în 32 de secunde, după care au luat-o la fugă.
Din câte se pare, ei erau așteptați de un autoturism as-cuns în spatele unor blocuri din apropiere. Ancheta bate pasul pe loc, la fel ca și în celelalte cazuri, în timp ce angajații băncii se duc cu spaimă la serviciu, gândindu-se că tâlharii se pot întoarce oricând pentru a da o nouă lovitură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8463 secunde